Ethereum Nedir, Nasıl Satın Alınır?

Ethereum tıpkı Bitcoin gibi bir kripto para birimidir.
Ethereum Nedir, Nasıl Satın Alınır?

Ethereum en genel tanımı ile dağıtık hesaplama platformu olarak tanımlanabilir. Bu para birimi açık kaynaklıdır ve genel erişime açıktır. Block chain tabanlı yapıyla çalışmaktadır. Ayrıca bu birim, akıllı sözleşme isimli bilgisayar protokülünü de desteklemektedir. Ethereum 2013 senesinden bu yana kullanılmaktadır. Vitalik Buterin ile İngiliz programcı olan Gavin Wood bu programı yazarak kullanıma sunmuşlardır. Ethereum avantajı başında sahip olduğu teknolojiyi kullanması ve merkezsiz dijital uygulamalar üretmeyi başarmasıdır. Geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kullanıcıların aracı olmadan işlem yapması mümkündür. Para gönderimi, noter gerektirmeden güvenli sözleşme hazırlığı yapılabilmektedir. Akıllı sözleşmeler sayesinde güvenilirlik üst düzeye çıkar. Dolandırıcılık riski en aza inmiş olur. İşlemler hem şeffaf hem de güvenli şekilde gerçekleşebilir.

Ethereum ile Bitcoin Arasında Fark Nedir?

Ethereum ile bitcoin temel olarak Block Chain teknolojisine bağlı olarak çalışmaktadır. BTC ilk kripto para birimidir. Bu nedenle bütün kripto paraların atası olarak bilinir. Ancak ETH hesaplama platformu olarak faaliyet gösteriri. Ethereum geleceğin şekillenmesi konusunda invatif bir rol üstlenmektedir. İkisi arasında benzerlik kripto para piyasalarında işlem yapmalarıdır. Bunun dışında bu iki birimin herhangi bir benzerliği bulunmaz. Her ikisinin de ayrı rolleri vardır.

Ethereum Satın Almak için Ne Yapmak Gerekir?

Ethereum satın almak isteyen kişilerin satış gerçekleştiren aracı firmalardan işlem yapması yeterli olacaktır. Ethereum satın almak için banka hesabından TL göndererek işlem yapmak mümkündür. Hesaplama yapılırken fiyat ve madencilik karlılığı hesaplaması olarak iki türde işlem yapılması mümkün olabilir. Madenciliğin karlılığı konusunda hesaplamalar internet ortamında yer alan sayısız hesaplama motoru üzerinden yapılabilir. Hesaplama yapılırken elektrik birim fiyatı, donanım yetenekleri ve o anki madenciliğin ne kadar zor olduğu etmenleri bir araya getirilmektedir. Buna göre bir dizi matematiksel işlem tamamlanır. Bu sonucu manuel olarak da elde etmek mümkündür. Ancak hızı nedeni ile otomatik hesaplamalar tavsiye edilmektedir.