ESK depremzedelere et ve süt desteği sağlıyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 11 ilde yıkım yaşandı. Binlerce depremzedenin evsiz kalması ile birlikte Türkiye tek yürek oldu. Yaşananların ardından ESK'dan bir açıklama geldi.
ESK depremzedelere et ve süt desteği sağlıyor.

Et ve Süt Kurumu depremzedelere et ve süt desteği sağlayacak - 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem kabusunun etkisi devam ediyor. 40 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde 11 ilde büyük yıkım yaşandı. 

Yüzyılın Felaketi olarak adlandırılan depremlerde binlerce depremzede farklı illere göç etmeye başladı. Yaşanan felaketin ardından bilanço ağırlaşırken tüm ülke depremzedeler için seferber oldu. Ülkenin dört bir yanından çeşitli yardımlar toplanırken son olarak Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) dikkati çeken bir açıklama geldi. 

ET VE SÜT DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Et ve Süt Kurumu'nun depremzedelere ulaştırdığı et ürünü miktarı 90 tona ulaştı. Bugüne kadar bölgeye 7 ton da süt ve süt ürünü gönderildiği  bildirilirken kurumun bölgedeki yetiştiricilere desteğinin de devam ettiği kaydedildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Et ve Süt Kurumu'nun depremden etkilenen üreticilerin taleplerini karşıladığı da belirtildi. Sahipsiz ya da bakım imkanı olmayan hayvanların yerinden teslim alındığı, bölgedeki üreticiler için de özel fiyat politikası uygulandığı bildirildi.

15 TON DAHA SEVKİYATA HAZIR

Öte yandan deprem bölgesindeki yetiştiricilerin çiğ süt alım talepleri yerine getirilerek böylece yaklaşık 5 bin 350 ton süt toplanarak üretime kazandırıldı. Afetzedeler için bugüne kadar 90 ton et ürünü ile 7 ton süt ve süt ürünü bölgeye gönderildi. 15 ton et ürünün de sevkiyata hazır hale getirildiği açıklandı.