Erken emeklilik yaşı prim şart tablosu yayımlandı! 2000 sonrası kademeli emeklilik bekleyenlere seçim müjdesi

EYT yasasının çıkarılması ile birlikte bazı yaş gruplarındaki mağduriyetlerin de giderilmesi bekleniyor. 1999 2000 2008 sonrası işe giriş tarihi olanlara erken emeklilik müjdesi seçim vaadi olarak açıklandı.
Erken emeklilik yaşı prim şart tablosu yayımlandı! 2000 sonrası kademeli emeklilik bekleyenlere seçim müjdesi

Erken emeklilik yaşı prim şart tablosu yayımlandı! 2000 sonrası kademeli emeklilik bekleyenlere dev seçim müjdesi - 24 yıllık sorun haline gelen ve emekli olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak adlandırılıyor. EYT'nin yasalaşması ile birlikte 2 milyonun üzerinde vatandaşa emeklilik hakkı doğarken bazı yaş grupları da kapsam dahilinde yer almadı. Emekli olabilmek için mücadelelerine devam eden pek çok vatandaş, seslerini sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışıyor. 

1999 SONRASI ÇALIŞANLARIN EMEKLİLİK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT yasasının çıkartılması ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere emeklilik müjdesi verildi. Emekli olabilmek için yaşını doldurmayı bekleyen milyonlarca vatandaşın emekilik başvurusu alındı. EYT'yi kıl payı kaçıran vatandaşların ise yapılan hesapplamalara  göre 17 yıl daha fazla çalışmak zorunda kalacağı ortaya çıktı. Bu durum oldukça tepki çekerken çalışanlar adalet için kademeli emeklilik düzenlemesi yapılması için talepte bulundu. Yaşanan sıkıntının giderilmesi için mücadele devam ederken EYT Derneği, 1999 sonrası mağdurları Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) adı altında bir araya geledi. 1999 sonrası mağdurları olarak kendilerini adlandıran EYT'liler, emeklilikte adaletin sağlanması adına işe giriş tarihine göre kademeli olarak yaş şartı getirilmesini isterken müjde niteliğinde bir açıklama geldi. 

1999 SONRASI ÇALIŞANLAR İÇİN KADEMELİ EMEKLİLİK MÜJDESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Seçim müjdesi niteliğindeki açıklama milyonlarca vatandaşın dikkatini çekerken SGK Uzmanı Erdursun, "Az önce Cumhurbaşkanı adayı Sayın @kilicdarogluk ile görüştüm. 08.09.1999 sonrası sigortalı olanlara KADEMELİ EMEKLİLİK gelecek! EYT’de tüm eksikler giderilecek…" ifadelerine yer verdi. Söz konusu açıklamaya ilişkin henüz resmi bir ifade ise bulunmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuya dair çalışmaları Cumhurbaşkanlığını kazandığı taktirde yapması bekleniyor.

Öte yandan 1999 sonrası için kademeli emekilik taablosu da paylaşıldı. Buna göre tablo şu şekilde paylaşıldı;

Son olarak tabloda Kısmi emeklilik verilerine de yer verildi. Buna göre kadınlarda 50 erkeklerde 52 yaş ile 4500 prim günü şartı ile kademeli emeklilik talebi bulunuyor.