Erken emekli olmanın bir yolu var mı?

Erken emeklilik hayali kuran birçok kişi var. Peki, erken emekli olmanın bir yolu var mı? Nasıl emekli olunur?
Erken emekli olmanın bir yolu var mı?

Erken emekli olmanın bir yolu değil, 12 yolu var. İşte size erkenden emekli olmak için yapmanız gerekenler adı altında bir öneri sunuyoruz.

 

Erken Emekli Olmak İçin Öneriler
Farklı öneriler ile erken emekli olmanın yollarını zorlamak mümkün. Peki, nasıl yapacaksınız? İlk olarak sigortasız geçen sürelerin geriye dönük satın alınması durumunda bazı kanun maddeleri bulunuyor. Kanunda geçmeyen, geriye dönük hizmet borçlanması yapılması gibi durumların olduğunu bilmelisiniz.
1. Doğum izinleri
2. Annelik izin süreleri
3. Er ya da erbaş silah altında ya da yedek subay süreleri
4. Personel mevzuatında geçen aylıksız izin süreleri
5. Sigortalı olmaksızın doktora eğitimi gören, tıpta uzmanlık için yurt içinde ya da yurt dışında geçirdikleri normal doktora ya da uzmanlık öğrenim süreleri
6. Sigortalı olmaksızın avukatlık stajını yapanların normal staj süreleri
7. Sigortalı iken herhangi bir suçtan tutuklanan gözaltına alınan bu suçtan da beraat eden kişilerin süreçleri
8. Hekimlerin fahri asistanlık için geçen süreleri
9. Grev ya da lokavtta geçen süreler
10. Kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalıkların kısmi süreli çalıştıkları aylara ait eksik olan süreler
11. Sigortalı olmaksızın 1929 tarihli ve 1416 sayılı Ecnebi Memleketlerine gönderilecek olan Talebi Hakkında Kanuna göre ise yurt dışında gönderilen ve öğrenimini başarı ile tamamlayan yurda dönenlerden yükümlü bulunduğu mecburi hizmet süreleri
12. Yurtdışında geçen süreleri borçlanmaları

 

Gibi durumlar sayesinde erken emeklilik mümkün mü sorusunun yanıtına EVET deniyor. Verilen önerilere göre, kişinin mevcut durumda olan bu hususlar kapsamında, direkt olarak daha kısa süre içinde emekli olması söz konusu olabilir.

 

Emekli olmanız için sağlamanız gereken şartlar adı altında sunulacak olan seçeneklere göre hareket ederek, kısa süre içinde emeklilik süresinin de gerçekleşmesi sağlanabilir. Bunu değerlendirmeniz durumunda, emekliliğin gerçekleşmesi de mümkün. Emekli olmak için yapılması gerekenler adı altında bilgi toplanabilir.