Engellilere ÖTV'siz araçta alımında 10 yıl şartı geriye dönük işleyecek

Engellilerin ÖTV’siz araç alımıyla ilgili düzenlemeler, TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan yeni yasa teklifiyle değişti.
Engellilere ÖTV'siz araçta alımında 10 yıl şartı geriye dönük işleyecek

Daha önce 5 yıl olan satış yasağı süresi 10 yıla çıkarılırken, bu şart geriye dönük olarak da geçerli olacak. Bu değişiklikle birlikte, engellilerin ÖTV’siz araç alımındaki koşullar daha sıkı hale getirildi.

10 YILDA BİR YENİ ARAÇ ALIMI MÜMKÜN OLACAK

CNBC-e'nin haberine göre, yeni düzenlemeye göre, engelli bireyler ÖTV’siz araçlarını 5 yılın ardından cezasız bir şekilde satabilecekler. Ancak, aynı kişilerin yeniden ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç alabilmeleri için toplamda 10 yıl beklemeleri gerekecek.

Bu düzenlemeyle, devletin engelli bireylere sağladığı ÖTV muafiyeti imtiyazının daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçladığı belirtiliyor. Öte yandan, geçen yıl devletin engelliler için sunduğu ÖTV’siz araç desteğinin toplam maliyeti 3,5 milyar doları bulmuştu.

DAHA UZUN SÜRELİ KULLANIM ŞARTI GETİRİLİYOR

Düzenleme, engellilerin araçlarını daha uzun süre kullanmalarını teşvik ederken, bu hakların kötüye kullanımını da önlemeyi hedefliyor.