En ucuz konut kredisi Akbank'ta! 800.000 TL'nin taksit tablosu değişti!

Konut kredisinde en uygun faizli finansmanı sunan Akbank'ta kredi maliyetleri değişti. Akbank 800.000 TL konut kredisi için aylık istenen taksitin yeni hesaplamasını açıkladı.
En ucuz konut kredisi Akbank'ta! 800.000 TL'nin taksit tablosu değişti!

Konut kredisi çekmek için banka banka araştıranlar son haftalarda tek bir bankada karar kılıyorlar. Konut kredisi faizlerinde bankalar oldukça yüksek seviyelere ulaştılar. Sadece Akbank piyasaya göre uygun bir maliyetle konut kredisi veriyor. Diğer bankalar ile konut kredisi çalışması yapan müşteriler çok ciddi maliyetlerin altına girmek zorunda kalıyorlar. Adeta müşteriler konut kredisi çekerek bir ev kendilerine bir ev de bankaya alıyorlar. Bundan dolayı kredi maliyet hesaplamaları oldukça önemli hale geldi.

KAMU BANKALARI DESTEKTEN VAZGEÇTİ!

Konut kredilerinde kamu bankalarının açık ara bir ağırlıkları bulunuyordu. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisinde kazanç değil farklı bir açıdan yaklaşıyordular. Bu çerçevede konut kredisi faizleri çok düşük tutuluyordu. Böylece 250 alt sektörü etkileyen inşaat sektörü dolaylı yoldan destekleniyor ve vatandaşların da kolayca ev sahibi olmalarına imkan sağlanıyordu. Ekonomi yönetiminin enflasyon mücadelesi kapsamında kredi musluklarını kısması ile beraber kamu bankaları da konut kredilerinde bu desteği rafa kaldırdılar.

EN DÜŞÜK FAİZ AKBANK'TA

Konut kredisi maliyetleri araştırıldığında tüm yollar Akbank'a düşüyor. Şu anda Akbank'tan daha düşük bir faiz oranı ile konut kredisi veren kamu bankası veya özel banka bulunmuyor. Bundan dolayı konut kredisini Akbank'tan çekenler daima kazançlı çıkıyorlar. Diğer bankalardan konut kredisi çekilmesi durumunda çok büyük bir maliyet farkı ortaya çıkıyor ve bu maliyet farkını üstlenerek ev almak hiç de mantıklı bir işlem olmuyor. Bundan dolayı müşteriler Akbank'a yoğun bir şekilde konut kredisi talebinde bulunuyorlar.

10 YIL VADE AŞILAMIYOR!

Konut kredisi çekmek isteyenler için sınırlar BDDK tarafından belirleniyor. Bu çerçevede müşteriler konut kredisinde en fazla 120 ay vade imkanına sahip oluyorlar. Bankalar da 10 yıldan fazla vadeli konut kredisi veremiyorlar. Akbank da buna uygun olarak müşterilere konut kredisini 120 aya kadar vade ile kullandırıyor.

800.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

akbank-konut-kredisi.jpg

Akbank'tan konut kredisi çekilmesi durumunda kredi maliyeti aylık yüzde 2,94 oranında faiz ile hesaplanıyor. Bu durumda 120 ay vadeli 800.000 TL tutarında konut kredisi için müşteriler bankaya aylık 24.269 TL taksit ödemesi yapıyorlar.