En düşük emekli maaşına ASGARİ ÜCRET ZAMMI! 17 milyon emekliye SON DAKİKA zam müjdesi

17 milyon emekliye bekledikleri müjdeli haber son dakika açıklandı. Emekli maaşına refah payı ve ek zam müjdesi geldi...
En düşük emekli maaşına ASGARİ ÜCRET ZAMMI! 17 milyon emekliye SON DAKİKA zam müjdesi

En düşük emekli maaşına ASGARİ ÜCRET ZAMMI! 17 milyon emekliye SON DAKİKA zam müjdesi - 31 Mart yerel seçimleri öncesinde emekliler bir türlü bekledikleri müjdeli zam haberini alamamış tüm çağrılara rağmen emekli aylığına ek zam verilmemişti. Emekliler protesto için sandığa gitmezken beklenen güzel haber seçim sonrası geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapmış olduğu son dakika açıklaması ile Temmuz ayını işaret ederken emekli maaşına asgari ücret zammı için düzenleme yapılacağını ifade etti. Hatırlanacağı üzere en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak ödenirken emekliler bu rakamın asgari ücrete endekslenmesini talep ediyordu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere yönelik son derece önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Işıkhan, "Yok, hayır. Özellikle emeklilerin refahlarının artırılması benim en temel sorumluluğum. Sadece ekonomik refahtan değil sağlık ve diğer boyutları da düşünmemiz lazım. Bu çerçevede emekliler yılını gerçekleştireceğiz." karşılığını verdi.

Işıkhan, "Asgari ücrette bir ara zam beklentisi olmalı mı?" sorusu üzerine, "Hayır, öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak." değerlendirmesinde bulundu. En düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkarılması yönünde beklentilerin olduğunun ifade edilmesi üzerine Işıkhan, "Biliyorsunuz en düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında hem enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar mutlaka emekli aylıklarına yansıtılacak" dedi.

Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak ödenirken asgari ücret ise 17 bin 2 TL olarak ödeniyor. Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmeyeceği kesinleşirken Bakan Işıkhan'ın ifadesi ile enflasyon ve sözleme zamları ile asgari ücrete yakınlaştırılacağını ifade etti. Emeklilere yüzde 25 enflasyon zammı beklenirken söz konusu oran üzerinden Temmuz ayında emeklilerin maaşının 12 bin 500 TL olabilceği belirtiliyor...