En az 1 tane kredi kartı kullananlara 17 Mayıs Cuma uyarısı geldi

Kredi kartı kullanımı son yıllarda hızla artış gösterdi. Enflasyonun hızla artması ve hayat pahalılığı beraberinde kredi kartı kullanımında artışı getirdi. Konuya ilişkin kredi kartı olanlara önemli bir uyarı yapıldı. İşte detaylar
En az 1 tane kredi kartı kullananlara 17 Mayıs Cuma uyarısı geldi

Aktarılan son haberin detaylarına göre bireysel kredi kartı borcu kullanımından dolayı yasal takibe düşenlerin sayısında hızlı bir artış görüldü. Bu yılın sadece ocak mart ayları arasında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 67,4 oranında yasal takibe düşen sayısında artış görüldü.

Yasal takip sayısının 323 bine düşmesi, kredi kartı kullanıcılarını tedirgin etti. Neredeyse son 1 yıldır Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı sonrasında kredi kartı kullanıcıları da borçlarını ödemekte zorluk yaşarken, bu durum yasal takibe düşme sayısını artırdı.

VERİLER AÇIKLANDI

Konuya ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği tarafından geldi. Yapılan açıklamada bu dönemde bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düştü. Oran yüzde 29,7 oranında artış göstererek 12 binden 275 bine çıktı.

Buna göre kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 40 oranında artış göstererek 465 bin kişiye çıktı.

Mart 2024 tarihinden itibaren kredi kartlarını da içerisinde barındıran bireysel kredilerde alınacak miktarın ise 60 milyar TL olduğu açıklandı.

1 AY KREDİ KARTI BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Kredi kartı kullananlar bu noktada en çok 1 ay kredi kartı borcu ödenmezse ne olur? Sorusuna yanıt arıyor. Kredi kartı borcunuzun asgarisini ya da tamamını ödemezseniz, ilk olarak borç için kredi kartı geç ödeme faizi devreye girer. Daha sonra 1 yıl içinde asgari ücret borcunun üç defa ödenmemesi halinde kredi kartını nakit kullanıma kapatılır.

Üç defa üst üste kredi kartı borcu ödenmezse kredi kartınız tamamen kullanıma kapatılır. Banka bu durumda borcun tamamını talep edebilir. Kredi kartı kullanıcılarının bu durumda en az borcun asgari ödeme tutarından bir miktar fazlasını ödemesi gerekmektedir. Aksi durumda kartınız kullanıma kapatılmaya kadar gidebilir.