Emlak Yatırımı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Emlak yatırımı her zaman en popüler yatırım çeşitlerinden biri olmuştur. Bunun nedeni doğru bir yatırım yapıldığında kar oranının ciddi miktarları bulmasıdır. Ancak istenen karı elde etmek için bazı koşulları dikkate almak gerekiyor.
Emlak Yatırımı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yere Dikkat Edin

Emlak yatırımında arsa, iş yeri ya da konut fark etmeksizin yer çok önemlidir. Fiyatların buna göre belirlendiği düşünülürse önemi daha iyi anlaşılacaktır. Öyle ki şehir merkezinden uzakta ve son derece lüks bir dairenin kira ücretiyle şehir merkezinde yer alan mimarisi kötü bir ev aynı fiyata olabilir.  Özellikle büyükşehirlerde bu duruma daha sık rastlanmaktadır.

Arsa Alıyorsanız

Satın alınan taşınmaz mal arsaysa, mutlaka ilerleyen zamanlarda çevresinde yapılması planlanan projeleri değerlendirerek satın alın. Örneğin 2000 yılında alınan ve etrafında pek bina olmayan arsanın değeri ile 2010 yılında yakın çevresinde AVM, hastane, okul vs. olan arsanın değeri aynı olmayacaktır. Eskiden alınan arsa iyi bir yerden alındığında ciddi kar getirebilir. Bu açıdan arsanın iyi bir yatırım aracı olduğunu da es geçmeyin.

İş Yerine Yatırım Yapıyorsanız

Bir iş yeri satın alarak kiraya vermek istiyorsanız iş yerinin fiziksel özelliklerini dikkate almanız önerilir. Kiraya verilecek olan firma düzenli olarak ödemesini yapabilir mi, ne tür işler için uygun bir yer olacağını önceden hesaba katmanız gerekir. Birçok kişi önceden kapsamlı değerlendirme yapmadığından sonraki aşamalarda zarara girebilmektedir.