Emlak Vergisi ne zaman, kaç taksitle ödenecek?

Tapu sahiplerinin her yıl belirli dönem ve miktarlarda ödediği emlak vergisinin bu yıl ödeneceği tarihler belli oldu.
Emlak Vergisi ne zaman, kaç taksitle ödenecek?

Emlak Vergisi ne zaman, kaç taksitle ödenecek? - Emlak Vergisi ne zaman, kaç taksitle ödenecek? - Tapu sahiplerinin düzenli olarak  emlak vergisi ödeme yükümlülüğü bulunuyor. Tapu sahiplerinin emlak vergisini ödeyecekleri tarih merak edilirken ''Emlak vergisi ne zaman, nasıl ödenir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Ev sahipleri her yıl belirlenen miktarlarda ödenmesi gereken emlak vergisine tabi tutulurken 2023 Emlak Vergisi ödeme dönemi belli oldu. Tapu sahipleri emlak vergisinin taksitlendirilip taksitlendirilmediğini de merak ederken ödeyecekleri miktarı da araştırıyor. 

2023 EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Taşınır ve taşınmaz tapusu olan her tapu sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergilerinin 2023 yılında iki taksit şeklinde ödeneceği bildirildi. Emlak vergisinin ilk taksitinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeneceği kaydedildi. Yıl içinde iki kez yapılacak bu ödemelerden ilki bahar döneminde gerçekleşecek.  Buna göre ödemeler iki taksit şeklinde olacak ve ilk taksit için başlangıç tarihi mart ayı olurken  mayıs ayının son gününe kadar da devam edecek.

EMLAK VERGİSİ NEREDEN ÖDENECEK?

Emlak vergisi, bina ve arsa sahipleri tarafından her yıl ödenmesi gereken bir vergi türü olarak karşımıza çıkarken Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenen verginin miktarı her yıl değişiklik gösteriyor. Öte yandan ödenmesi gereken tutar taşınmazın satış esnasında belirlenen rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Konutlardan binde 1, mesken dışı binalardan binde 2, arazilerden binde 1, arsalardan ise binde 3 oranında emlak vergisi alındığı biliniyor. Emlak vergisi ödeme işlemi mülkün bulunduğu belediyeye ya da E-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Emlak vergisi borcunu öğrenmek isteyenler ise sorgulama işlemini yine e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. E-devlet hesabınız üzerinden arama motoruna  'Vergi Borcu Sorgulama' yazdıktan sonra karşınıza çıkan ekranda borçlarını görüntüleyebilirsiniz.