Emlak Konut konut kredisi nedir, nasıl çekilir başvuru şartları neler?

Orta gelir grubu konut kampanyası için beklenen açıklama dün gelmiş, Emlak Konut kampanyası başlamıştı. Yeni konut kampanyası başvuru şartları ve kredi desteği açıklandı.
Emlak Konut konut kredisi nedir, nasıl çekilir başvuru şartları neler?

TOKİ tarafından 2022 senesinde başlatılan alt gelir grubu konut seferberliği sonrasında yeni kampanyanın orta gelir grubu için düzenleneceği açıklanmıştı. 2023 senesinde beklenen kampanya duyurusu bir türlü gelmezken Emlak Konut GYO dün yapmış olduğu duyuru ile şartları açıklamışıtı.

Emlak Konut GYO tarafından geleneksel hale getirilen sıfır konut projesi kapsamında bu sene için geçerli olan koşullar ve faiz desteği de belli oldu. Bu sene diğer senelerden farklı olarak konut kredisi yerine Emlak Konut GYO kendi içerisinde vade farkı koyarak taksitle satış yapmayı tercih etti. Böylelikle oran son derece düşük tutulmuş oldu.

EMLAK KONUT GYO KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NEDİR?

Düzenlenen kampanya hakkında açıklama yapan Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem "Emlak Konut ödeme sistemiyle, bankasız-kefilsiz olarak vatandaşlarımıza ev sahibi olmaları için dört ayrı ödeme koşulunu içeren kampanyamızdan sizlere bahsetmek istiyorum.

  • Birinci koşulda; peşin alımlarda yüzde 25 indirim sağlıyoruz.
  • İkinci koşulda; Yüzde 25 peşinat, vade farksız ara ödemeli satış koşulumuzda 6. 12. ve 24. aylarda ara ödemeler bulunuyor.
  • Üçüncü koşulumuzda ise; Yarısı peşin, kalan yarısı da 1,29 vade farkıyla 24 ay sonra ödeme imkanı sunuyoruz.
  • Dördüncü ve son koşulumuzda da; Yüzde 25 peşinat, 1,29 vade farkıyla 72 aylık sabit artan taksit seçenekleri olacaktır.' diyerek kampanya koşullarını duyurdu.

EMLAK KONUT KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Emlak Konut GYO bünyesinde konutlar belirlenen koşullarda taksitle satılacak. Yani konut kredisi verilmeyecek. Senetle yapılacak olan konut satışı için başvurular Emlak Konut GYO satış ofisleri ve internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Yine isteyen kişiler Emlak Konut GYO müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden kampanya hakkında bilgi alabilecekler.