Emekliye refah payı son DAKİKA! Temmuz 2024 müjde verilecek mi ne kadar ne zaman verilecek?

Milyonlarca memur ve emeklinin beklemiş olduğu Temmuz ayı ara zammı öncesi emekliye refah payı tartışması yaşanıyordu. Peki, emekliye refah payı verilecek mi?
Emekliye refah payı son DAKİKA! Temmuz 2024 müjde verilecek mi ne kadar ne zaman verilecek?

Özellikle yıl başında yapılan memur, emekli ve asgari ücret maaşları ile ilgili düzenlemenin ardından milyonlarca vatandaş daha önce söylenmesine rağmen maaşlarına bir ara zam gelmesini beklemeye başlamıştı.

BAKAN IŞIKHAN ARA ZAMMA KAPILARI KAPATMIŞTI

Konu ile ilgili içinde bir umut bekleyen emekliler için üzücü haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan gelmişti. Bakan Işıkhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada maaşlara ara zam gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmişti.

Asgari ücret konusunda da benzer açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan “Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir” şeklinde konuşmuştu. Zam konusunda beklentisini sıfıra indiren vatandaşlar gözlerini yine Bakan Vedat Işıkhan tarafından dile getirilen refah payı gelişmesine çevirdi.

REFAH PAYI NE DEMEK?

Refah payı anlam olarak bakıldığında çalışanlara enflasyon oranına göre bir zam yapılmasına rağmen yaşanan ekonomik gelişmelerden etkilenilmemesi adına verilen ekstra miktardır denilebilir. Yani verilen maaşın enflasyon oranı düşüldükten sonra hesaplanarak vatandaşa verilen paray refah payı olarak adlandırılıyor.

Yılın ikinci döneminde ise 6 aylık enflasyon oranına göre bir düzenleme yapılacak ve fark maaşlara yansıtılacak. Mayıs ayına girmeye hazırlanan vatandaşlar Temmuz ayından itibaren maaşlarına yansıtılacak fiyatları öğrenecek.