Emeklinin cebi yanacak maaşlar 3 bin 651 TL azaldı!

Emekliler bu yılın başında maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam aldı. Bunun yanı sıra bankalar promosyon oranlarını güncelleyerek daha yüksek ödemeler yapmaya başladı. 3 bin TL ikramiyeleri de cebine koyan emekliye kötü haber!
Emeklinin cebi yanacak maaşlar 3 bin 651 TL azaldı!

Emeklilerin maaşı enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. Konuya ilişkin T24’ün aktardığı haberin detaylarına göre 5 ayda maaş zammı resmen eridi bitti! 5 ayda ortalama olarak 20 bin TL maaş alan bir emeklinin alım gücü 16 bin 349 TL’ye kadar geriledi. Emeklinin maaşı 4 bin TL’ye yakın erimiş oldu.

EMEKLİLER TEMMUZ’DA YÜKSEK ZAM İSTİYOR

Emekliler maaşlarının yetmediğini her fırsatta dile getiriyor. Konuya ilişkin aktarılan habere göre emekli maaş zamlarında sadece TÜİK’in açıkladığı rakamlar dikkate alınırsa emeklilere zam beklenilenin çok altında kalacak. Yılbaşında aylık maaşı 20 bin TL olan bir emeklinin alım gücü hızla düşerek 3 bin 651 TL’ye kadar geriledi. Bu durum 10 bin TL maaş alan emekliler için daha kötü bir hal almaya başladı.

10 BİN TL EMEKLİ MAAŞI ALANLAR

10 bin TL emekli maaş alanlar için bugünün alım gücü ise 8 bin 175 TL seviyesine kadar gerilmiş oldu. Konuya ilişkin Ocak ve Nisan dönemindeki tüketici fiyat endeksi yüzde 18,72 olarak açıklandı. Merkez Bankası’nın tahmin açıklamasına göre bu ay oran yüzde 3,04 oranında artacak. Genel olarak toparlamak gerekirse bu oran emeklilerin 5 ayda yüzde 22,33 oranında kayba uğradığını gösteriyor.

Diğer yandan en düşük memur emekli aylığı da 12 bin 920 TL’den 10 bin 562 TL’ye gerilemiş olacak.

TÜİK’in hesabı ile en düşük emekli maaşının temmuz ayında yüzde 25 zamla artış göstermesi gerekiyor. Yani en düşük emekli maaşının en az 12 bin 500 TL seviyesinde olması gerekecek.

Emekliler işte bu durumu dile getirmek ve seslerini daha fazla duyurmak için bugün Ankara Tandoğan’da düzenlenen Büyük Emekli Mitingine katılacak.