Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete'de! 16 milyon emekliye müjde geldi

21 Mayıs tarihli Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken 16 milyon emekliye yeni Cumhurbaşkanı müjdesi de bu düzenleme içerisinde yer aldı. Emeklilere indirim geldi...
Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete'de! 16 milyon emekliye müjde geldi

Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı müjdesi Resmi Gazete'de! 16 milyon emekliye müjde geldi - Milyonlarca emekli yaşamış olduğu geçim sıkıntısı nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak yeni müjdeleri beklerken bunlardan biri daha bu sabah açıklandı. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı bu seneyi emekliler yılı ilan etmiş, bu kapsamda pek çok düzenlemeye gidileceğini duyurmuştu.

Emeklilere yönelik son düzenleme ise 21 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8481) kapsamında 16 milyon emekliye yeni indirim müjdesi verildi.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ ÜRETTİKLERİ BAZI MAL VE HİZMETLERDEN ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ OLARAK FAYDALANACAKLARIN TESPİTİNE İLİŞKİN KARARIN YÜRÜRLÜĞE KONULMASI HAKKINDA KARAR (KARAR SAYISI: 8481)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karar kapsamında emeklilere yönelik yeni bir düzenlemeye gidildi. Kararda "Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara (hak sahiplerinden yalnızca eş, anne ve baba sıfatıyla gelir ve aylık alanlar); kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde ilgili mevzuatı uyarınca uygulanması gereken ücret tarifelerinde, 31/12/2024 tarihine kadar (bu tarih dâhil) yüzde 15 oranında indirim yapılır." ifadelerine yer verilerek emeklilere yönelik 31 Aralık 2024 tarihine kadar kamu kurum ve kuruluşlarında ait olan sosyal tesislerde yüzde 15 indirim yapılacağı belirtildi.

emekli-1.jpg

emekli-2.jpg

Söz konusu karar ile emekliler artık kamuya ait olan tüm sosyal tesislerde satın alacakları konaklama ve yemek ücretlerinde yüzde 15 indirim hakkından yararlanacaklar. Özellikle de yaz sezonunda tercih edilen sosyal tesislerde sunulan bu hizmet ile emekliler daha ucuz tatil yapma imkanı bulurken yine şehir dışına çıkmaları gereken durumlarda da ucuz konaklama imkanı elde edecekler.