Emeklilere temmuz ayında yapılacak zam resmen belli oldu! İşte emekliye verilecek zam

Emeklilerin ocak ayında aldığı yüzde 49,25'lik zam resmen suyunu çekti. Durum bu şekilde olunca milyonlarca emekli şimdiden temmuz ayında alacağı zam miktarın araştırmaya başladı. Emeklilere temmuz ayında yapılacak zamma ilikin önemli bir açıklama geldi.
Emeklilere temmuz ayında yapılacak zam resmen belli oldu! İşte emekliye verilecek zam

Emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emeklilerin sıkça araştırdığı bu sorunun cevabı yaptığı açıklamalarla gündem olan Özgür Erdursun tarafından geldi. Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Özgür Erdursun, emeklilere temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin resmen rakam verdi.

MEMUR, EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ DİKKAT

Ülkemizdeki 18 milyon emekli, temmuz ayında maaşlarına ne oranda zam yapılacağı ve maaşlarının kaç liraya çıkacağını merak ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamaları genel olarak doğru çıkan Erdursun’un son açıklaması emekli, memur ve asgari ücretliyi yakından ilgilendiriyor.

KÖK MAAŞLARI ETKİLEMİŞTİ

Son olarak hükümetin geçtiğimiz yıl temmuz ayında yüzde 5’lik zam kararı kök maaşları etkiledi. Kök maaşı 7 bin 500 TL’nin altında olan emeklilerin kök maaşı artarken, bu durum ele geçen parauyı çok da değiştirmedi.

Özgür Erdursun, geçtiğimiz günlerde X sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulunmuş, asgari ücrete zam gelmeyeceğini belirmişti. Erdursun’un emeklilere ve asgari ücretliye verileceğini tahmin ettiği zam oranları şu şekilde:

  • SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25
  • Memur ve memur emeklilerine %20
  • Asgari Ücrete ise %0 zam öngörülüyor

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL

En düşük emekli maaşı ocak ayında alınan kararla 10 bin TL’ye çıkarıldı. Ancak bu ülkemizdeki emeklileri memnun etmedi. Çünkü her geçen gün gelen zamlar ve artış gösteren enflasyon vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Peki, gelen zam miktarı en düşük emekli maaşını kaç TL’ye çıkarır?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Yaşanan bu gelişme ve açıklama sonrasında emekliler en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Sorusuna yanıt arıyor. Emeklilere yüzde 25 zam yapılması halinde en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye çıkması öngörülüyor.