Emeklilere kötü haber! Bu kişilere maaş promosyonu verilmeyecek!

Emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak son günlerde bir sorun yaşanmaya başlandı. Bazı emeklilerin emekli maaş promosyonu ödemesi alamama ile karşı karşıya kaldıkları bildirildi.
Emeklilere kötü haber! Bu kişilere maaş promosyonu verilmeyecek!

Emekliler için yaşanan ekonomik gelişmeler hiç de iç açıcı olmuyor. Geçim sıkıntısı içerisinde kalan emeklilerin ara zam beklentileri karşılanmayınca ellerinde sadece emekli maaş promosyonları kalmıştı. Bu maaş promosyonları ile alakalı olarak ise son günlerde çok sayıda emekliden adeta şikayet yağmaya başladı. Bazı emekliler maaş promosyonu ödemesi alamamak gibi bir sorun yaşamaya başladılar. Peki yaşanan sorunun aslı neydi?

18.000 TL’YE ÇIKAN PROMOSYONLAR İŞTAH KABARTTI!

Emekliler maaş promosyonu kampanyalarından yararlanarak 18.000 TL’ye kadar ödeme alabiliyorlar. Ancak bu ödemeler her bankada olmuyor. Şu anda ING Bank ve Yapı Kredi Bankası haricinde herhangi bir banka bu ödemeleri yapmıyor. Bu iki bankaya geçiş yapacak olan emekliler ise 18.000 TL ödeme alabiliyorlar. Lakin bu geçişin sağlanması için emeklinin öncelikle mevcut bankası ile ilişkisini kesmesi gerekiyor.

EMEKLİLER ZARARLI ÇIKIYOR

Bankalar ile emekli maaş promosyonu sözleşmesi yapmış olan bankalar bu müşterileri kaybetmek istemiyorlar. Bunun için de karşılarına çeşitli zorluları çıkarıyorlar. Emekli müşteri maaşını bir başka bankaya almak istediğinde varsa kullanmış olduğu kredinin kapatılması banka tarafından isteniyor. Geçmiş dönemlerde çok düşük faizlerle kredi çeken emekliler bugün o krediyi bir başka bankadan çekmeye kalksa çok büyük bir faiz maliyeti ile karşılaşıyor. Bunun göze alınıp emekli maaş promosyonu alınması ise emekliye kazanç değil kayıp getiriyor.

MAAŞ PROMOSYONU ALAMIYORLAR

Kredi borcunun ödenmesini gerçekleştiremeyecek olan emekli müşteri için 18.000 TL’lik emekli maaş promosyonu tam bir hayal oluyor. Bu borcu kapatamayacak olan emekli müşteri mevcut bankası ile çalışmaya devam etmek zorunda kalıyor. Genellikle de bu bankalar asgari seviyeden maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar. Devam eden promosyon sözleşmesinin de olduğu düşünülünce sözleşme yenilense dahi iade tutarı olacağı için bu emekliye yapılan maaş promosyonu ödemesi asgari seviyenin bile altında kalıyor.