Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi açıklaması! 29 Ekim'de hesaplara 10.000 TL mi yatacak?

Emeklilere ödeneceği söylenen Cumhuriyet İkramiyesi için açıklama geldi. Emeklilere 29 Ekim’de 10.000 TL tutarında Cumhuriyet İkramiyesi mi ödenecek?
Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi açıklaması! 29 Ekim'de hesaplara 10.000 TL mi yatacak?

Türkiye’de ekonomik darboğazın tam ortasında kalan emekliler için Cumhuriyet İkramiyesi heyecan yarattı. Bu konuda resmi ağızlardan bir açıklama gelmezken emekliler adına Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün açıklamalarda bulundu. Emeklilere 29 Ekim’de verileceği iddia edilen Cumhuriyet İkramiyesi için bunun gerçekleşmesi halinde takdirle karşılayacaklarını ifade etti.

10.000 TL ÖDENMELİ!

Emeklilerin çok zor bir ekonomik süreçte kaldıklarını belirten Kazım Ergün, “Kıt kanaat geçinen emekliler dört gözle maaşlarına yapılacak zammı bekliyorlar. Bunun yanında bayram ikramiyelerinin da artırılması gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle verileceği söylenen 5.000 TL’lik ikramiye de emeklilere ek gelir sağlaması açısından önemli. Ancak bu 5.000 TL’lik ikramiye ne Cumhuriyetimizin büyüklüğüne yakışır ne de emeklilerimizi mutlu eder. Cumhuriyet İkramiyesi bu yüzde en az 10.000 TL olmalıdır.” dedi.

ZAMLI MAAŞLAR EKİM'DE ÖDENSİN!

Emekli maaş zamları için de konuşan Kazım Ergün, “Emeklilerimiz hükümet yetkililerinin açıklamalarını dikkate alarak maaşlarına Ekim ayında zam yapılmasını bekliyorlar. Zamlı maaşlar da Ekim ayında ödenmelidir. Eğer bu zam Kasım ve Aralık ayına sarkarsa ki böyle iddialar da var. Bu durum emekli vatandaşlarımızı üzer. Bu da derin bir kaygıya ve tepkiye neden oluyor. Milyonlarca emekli vatandaşımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bunun dikkate alınmasını devletimizi yönetenler bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAYRMA İKRAMİYELERİ ZAMLANSIN!

Bayram ikramiyeleri için de değerlendirme yapan Kazım Ergün, “Emeklilerimize bayram ikramiyesi verilmesi için uzun yıllar mücadele ettik. 2018 yılında bu mücadelemizin meyvesini aldık ve emekli bayram ikramiyesi 1.000 TL olarak ödenmeye başlandı. 2021 yılında yüzde 10 zam ile bayram ikramiyesi 1.100 TL’ye yükseltildi. 2018 yılının Mayıs ayında emekli bayram ikramiyesi ilk defa verildiği zaman 1.000 TL ile 190 TL olan 5,3 gram 24 ayar altın alabiliyordunuz. Bu değerde emekli ikramiyesi kalsaydı bugün 2.000 TL değil 9.000 TL olacaktı. Emekli bayram ikramiyeleri yeniden bu değere yükseltilmelidir.” şeklinde konuştu.