Emeklilere ÇİFT PROMOSYON MÜJDESİ! 24 bin TL ödeme alabilirsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kamu bankalarının emeklilere zamlı promosyon ödemesi yapacağını söylemişti. Yaşanan bu durum sonrasında emekliler banka promosyon ödemelerini de araştırmaya başladı.
Emeklilere ÇİFT PROMOSYON MÜJDESİ! 24 bin TL ödeme alabilirsiniz

Emekliler için çift promosyon gelişmesi heyecanlandırdı. Aktarılan son habere göre emeklilere 8 – 12 bin TL arasında promosyon ödemesi alacak. Peki, çift promosyon ödemesi nasıl olacak? Hangi emekliler çift promosyon alabilecek?

Emekli promosyonlarında önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre kamu bankaları pazartesi günü promosyon başvurularını almaya başladı. Pazartesi günü başvuranlar için ilk ödemeler bugün hesaplara geçmeye başladı. Ancak pek çok emeklinin haberdar olmadığı bir konu bulunuyor! O da çift emekli maaşı alanlara ayrı ayrı promosyon ödemesi..

MUTLAKA ŞUBEYE GİTMENİZ GEREKİYOR

Konuya ilişkin SGK Uzmanı Emin Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, yaptığı açıklamasında ödemelere ilişkin şunları söyledi:

“Güncelleme ile ilgili eğer halihazırda devam eden bir sözleşmeniz varsa mutlaka şubeye gitmenizi ve müşteri temsilcisine talebinizi iletmenizin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ayrıca ATM, SMS, telefon ve e-Devlet vasıtası ile de promosyon sözleşmesinin yapılabildiğini belirtmek isterim”

EN ÜST PROMOSYON ÖDEMESİ 12 BİN TL OLDU

Yılmaz, açıklamasının devamında promosyon ödemelerine ilişkin detayları aktardı. SGK son yayınlamış olduğu duyuru vasıtası ile dul ve yetim maaşı alanların ödemelerinin atmaya başladığını söyledi. En üst tavan promosyon ödemesi 12 bin TL oldu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından kimlerin çift promosyon alacağı merak konusu oldu. Dul ve yetim aylığı alanlar çift promosyon ödemesi alabilir. Yılmaz açıklamasında detayları şu şekilde belirtti:

“Örnek verecek olursak 2008 öncesinde hem eş hem de anne veya babanın vefat durumu varsa ve emeklilik kurumları da farklı ise eşten dul aylığı, anne veya babadan yetim aylığı alma hakkına sahipsiniz. Ayrıca emekli maaşları da dosya bazında hissesine göre verilmektedir. Burada hem eşinizin emekli maaşını hem de anne veya babanızın maaşını alabilirsiniz. Bunlar da ayrı dosyalar olduğu için bankada ayrı ayrı promosyon hakkınız doğmaktadır”

Bankaların güncel promosyon ödemelerine ilişkin ayrıntılı bilgileri resmi web siteleri üzerinden takip edebilirsiniz.