Emekliler artık 1 kuruş bile ödemeyecek! Hepsine ücretsiz olduğu resmileşti

Emekliler bütçelerini denkleştirmeye çalışırken, son dönemlerde peş peşe gelen zamlar ne yazık ki bu durumu daha da zorlaştırıyor. Aktarılan son habere göre emeklilerin 1 kuruş bile ödemeyeceği ve hepsine ücretsiz olduğu duyuruldu. İşte detaylar..
Emekliler artık 1 kuruş bile ödemeyecek! Hepsine ücretsiz olduğu resmileşti

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emeklilere güzel haber geldi. Aktarılan haberin detaylarına göre KYK yurtlarının bu yıl emekliler için ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Sadece 1 aylığına ücretsiz olacak olan KYK yurtlarında konaklayacak olan emeklilerden 1 kuruş bile ücret alınmayacak. Bunun yanı sıra emekliler ek olarak Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yüzde 15’lik indirim hakkını kullanarak tatillerini daha uyguna getirip, dinlenme şansını elde edebilecekler.

BU YIL TATİL DAHA UYGUNA GELECEK

Bakan Işıkhan, KYK bünyesinde uygun olan yurtların bir ay boyunca emeklilerin kullanımına açılacağını duyurdu. KYK yurtlarında konaklamak isteyen emekliler için ücret alınmayacağı ancak bu uygulamanın da bir ay boyunca geçerli olacağı belirtildi. Artık emekliler 1 ay boyunca KYK yurtlarını ücretsiz olarak kullanabilecek. Özellikle tatil bölgesinde olan KYK yurtlarını tercih edecek emekliler için bu yıl tatil çok daha uyguna gelecek.

KISA SÜREDE ÖĞRENİLECEK

Konuya ilişkin Akşam’ın aktardığı haberin detaylarına göre emekliler kısa süre içerisinde hangi illerde bu uygulamanın olacağı, tahsis edilecek yatak kapasitesi sayısını da öğrenebilecek.

Diğer yandan emekliler için KYK yurtlarının kullanım tarihinin 15 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında olacağı iddia ediliyor.

Normal bir otelde konaklayarak tatil yapmak isteyen emeklilerin cebinden çıkacak rakam her geçen gün artış gösterirken, hükümetin sunacağı ücretsiz KYK konaklaması sayesinde emekliler konaklama ücreti ödemeden tatillerini çok daha uygun fiyata getirebilecek. Özellikle Resmi Gazete’de yayımlanan yüzde 15’lik indirimle birlikte emeklilerin bu yıl çok daha uygun fiyata tatil yapması bekleniyor.