Emekli ve memurlar buraya! Seçim öncesi müjdesi geldi! Maaşlar yeniden mi hesaplanacak?

Art arda gelen zamlardan nasibini birçok sektör alırken pek çok kişi hayat pahalılığı nedeniyle ekonomik anlamda güçlük çekmişti.
Emekli ve memurlar buraya! Seçim öncesi müjdesi geldi! Maaşlar yeniden mi hesaplanacak?

Yeni yılın gelmesinin ardından milyonlarca memur emekli ve asgari ücretliyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanmıştı. Memur ve emekli maaşlarına gelen yüzde 30 zammın ardından ekı zam dedikoduları konuşulmaya devam ederken milyonları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 2022 yılının son aylarından bu yana açıklanması beklenen emekli ve memur maaşları enflasyon oranı doğrultusunda açıklanırken emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 düzeyinde zam uygulaması yapılmıştı. 

MEMURA EK ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Art arda gelen zamlardan nasibini birçok sektör alırken pek çok kişi hayat pahalılığı nedeniyle ekonomik anlamda güçlük çekmtişti. Ekonomik anlamda vatandaşların daralması sonrası memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulaması yapılmıştı. Gelen zam memur ve emekli vatandaşların yüzünü güldürürken en çok gündemde olan bir diğer konu da ek zam tartışması olmuştu. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çalışmalar devam ederken ek zammın seçim öncesi uygulanacağı belirtildi. 

Temmuz ayında gelmesi beklenen ek zammın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi geleceği konuşulan konular arasında yer aldı. Memur ve emekli maaşlarına uygulanan yüzde 30 zammın ardından enflasyon doğrultusunda hayat pahalılığı artmaya devam ederken ek zam dedikoduları araya girmeye başladı. Vatandaşlar ek zammın Temmuz ayında gelmesini beklerken hayat pahalılığı nedeniyle Temmuz ayında gelmesi beklenen ek zammın seçim öncesi geleceği belirtildi. 3600 ek gösterge düzenlemesinin 15 Ocak 2023 tarihinde resmi gazetede yayınlanması sonrası memur ve emekliye yüzde 15 ek zam kapısı aralanmış oldu. 

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ek zam dolanırken artan pahalılık nedeniyle gelen yüzde 30 indirim vatandaşı kısa süre idare etmiş ve birçok kişi ek zammın ne zaman geleceğini merak etmeye başlamıştı. Gelen bilgiler doğrultusunda ek zammın seçim öncesi gelmesinin planlandığı açıklandı.  Göstergeleri 600 puan artan memur ve emekli vatandaşların yüzde 15 ek zam alacağı belirtildi. 25 yıl ve 30 yıl görev süresi olan memur ve emeklinin maaşlarının yeniden hesaplanacağı belirtilirken detaylar milyonlarca vatandaş tarafından oldukça merak edildi. 

Her yıl enflasyon doğrultusunda yılda 2 kez zam uygulaması yapılan emekli ve memur vatandaşlara Şubat ayında ek zam uygulaması yapılacağı belirtildi. Şubat ayında seçim öncesi yapılması beklenen ek zammın bu yılda uygulanan 2 zammın dışında tutulması beklenirken bu doğrultuda 3600 ek gösterge zammı ile yeniden hesaplanan memur ve emekli maaşlarının Şubat ayı içerisinde hesaplara yatacağı belirtildi.