Emekli ve memura Çarşamba sürprizi! Milyonlarca kişi o anı bekliyor

Milyonlarca memur ve emekli için heyecanlı bekleyiş başladı. Aktarılan son habere göre yarın emekli ve memur kesiminin beklediği enflasyon oranları açıklanacak. Ekonomistlerin beklentisi ve konuya ilişkin merak edilenler haberimizde..
Emekli ve memura Çarşamba sürprizi! Milyonlarca kişi o anı bekliyor

SSK, Bağkur, memur ve memur emeklisi nefesini tuttu. Yarın yılın üçüncü enflasyonu açıklanacak. Konuya ilişkin uzmanların değerlendirmesine göre yarın enflasyon rakamlarının ortalama olarak yüzde 3,67 oranında artış göstermesini bekleniyor.

ANKET SONUÇLARI YAYIMLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da merakla beklenen enflasyon oranları açıklanacak. Ancak enflasyon öncesinde mart ayı enflasyon veri anket sonuçları belli oldu. Buna göre 20 ekonomistin katılımı ile yapılan anketin sonuçları belli oldu.

TÜİK YARIN SABAH AÇIKLAMA YAPACAK

Anket sonuçlarına göre mart ayı enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 3,67 oranında oldu. Mart ayı için beklentilere göre en düşük yüzde 3,40 oranı çıkarken, en yüksek oran yüzde 4,42 olarak ifade edildi. Kesin sonuçlar için yarın TÜİK’in açıklaması bekleniyor.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

Ekonomistlerin mart ayına ilişkin beklentisine göre bir önceki ay yıllık enflasyon yüzde 67,07 oranında çıkmıştı. Yıllık enflasyonun ise yüzde 69,32 oranında olması bekleniyor. 2024 sonu için enflasyon beklentisinin ise yüzde 45,58 olduğu aktarıldı.

EMEKLİLER HEYECANLA BEKLİYOR

Maaşlarına bekledikleri ara zammı alamayan emekliler gözlerini temmuz ayına çevirdi. Her yıl 3 defa zam alan emekliler için temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranları belirleyici oluyor. Emeklilerin yanı sıra memurlar da enflasyon farkı alıyor. Son olarak 2 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte SSK ve Bağkur emeklisi şu ana kadar yüzde 11,53 oranında bir artış almaya hak kazanırken, memur maaşı için bu oran yüzde 6,68 oranında netleşti. Kesin zam oranlarının belli olması için gözler temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamlarına çevrildi.