Emekli Maaşı, Başka Bankaya Taşınabilir Mi? Emekli Maaşını Başka Hesaba Taşımanın Yolları

Emekli maaşını başka bankadan almak mümkün mü? E-Devlet üzerinden değişiklik yapılabilir mi? İşte merak edilen soruların cevabı.
Emekli Maaşı, Başka Bankaya Taşınabilir Mi? Emekli Maaşını Başka Hesaba Taşımanın Yolları

BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve SSK’dan emekli olan vatandaşlar, maaşlarını her zaman PTT’den almak istemiyor. Çünkü genellikle ödemeler ve diğer işlemlerini bankalar aracılığıyla yapıyor. İki hesabı aynı anda idare etmek biraz kafa karıştırabiliyor. Tek bir hesapta tüm işlemleri kolayca yapmak pratik geliyor.

Ülkemizde emekli sayısı oldukça fazla. Yapılan araştırmalara göre emekli sayısı, bir milyonu aşıyor. Durum böyle olunca bankalar, emeklilere özel promosyon kampanyaları düzenlemeye başladı. Emekliler, maaşlarını artık PTT’den alıyor, başka banka hesabına yatırıyor. Ancak artık tüm işlemler, tek bir hesaptan yapılabiliyor.

Emekli vatandaşlar, istedikleri bankadan emekli maaşlarını çekebiliyor. Bunun için ise E-Devlet üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek müracaat yapmaları gerekiyor.

Emekli Maaşı Başka Banka Hesabından Nasıl Alınabilir?

Emekli maaşını başka bankadan almak isteyen öncelikle müracaat etmeleri gerekiyor. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitme zorunluluğu da yok. E-Devlet üzerinden istenilen yerden kolaylıkla başvuru yapılabiliyor. Ancak E-Devlet üzerinden başvuru yaparken bazı aşamaları eksiksiz yerine getirmek şart! İşte, o aşamalar…

4A SGK maaşı alanlar;

  • 4A hizmetleri kısmına girerek “4A banka ve adres değiştir” butonuna tıklamalıdır.

4B BAĞ-KUR maaşı alanlar;

  • 4B hizmetleri kısmına girerek “4B banka ve adres değişikliği” bölümüne girmelidir.

4C Emekli Sandığı maaşı alanlar;

  • 4C hizmetleri kısmına girerek “4C baka değişikliği” menüsüne girmelidir.

Bu işlemler, sırasıyla eksiksiz olarak yerine getirildiğinde istenilen banka hesabından kolaylıkla emekli maaşı çekilebilir. İnternet üzerinden müracaat yapmak istemeyen emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek banka hesabı değişikliği yapmak için başvuru yapmalıdır.

Hangi Durumlarda Banka Hesabı Değişikliği Yapılamaz?

Emekli maaşı banka hesabını değiştirmek için bazı şartları da kabul etmek ve göz önünde bulundurmak gerekir. Kişinin belirttiği bankaya ait kredi borcu olmamalıdır. Ayrıca kredi kartı da kullanmamalıdır. Emekli maaşı ek hesapta kullanılacaksa ek hesabında bankaya borcu olmaması gerekir. Kısaca talep ettiği bankaya borcu bulunan emekli vatandaşlar, hesap değişikliği talebinde bulunamaz.