Emekli maaş zammı son rakamlar! Temmuz’da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşında son durum merak konusu oldu. Milyonlarca emekli Temmuz ayında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor. Aktarılan son rakamlarla yapılan hesaplamalara göre emekli maaşındaki son rakamlar şu şekilde..
Emekli maaş zammı son rakamlar! Temmuz’da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaş zammının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL idi. Yıl sonunda yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkarıldı. Ancak maaş zammında yeni bir güncelleme bekleyenler için önemli bir gelişme yaşandı.

Emekli zam oranındaki son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Mart ayında açıklanan son enflasyon oranı sonrasında gözler 3 aylık enflasyon oranlarına çevrildi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI EMEKLİLER İÇİN ÇALIŞIYOR

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamasında, “Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmaları tamamlandığında toplumla paylaşılacak, 16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var" demişti.

TOPLU SÖZLEŞMEDEN DOĞAN ZAM

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, yaptığı açıklamasında 2024 yılı altı aylık enflasyon rakamlarının yüzde 24 civarında çıkabileceğini tahmin ettiğini ve emeklilere (memur + memur emeklisi) yüzde 18,60 oranında toplu sözleşmeden doğan bir zam yapılacağını ifade etti.

TEMMUZ AYI EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Taban aylık en son 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarılmıştı. Yeni zam döneminde bazı emekliler için kök aylık miktarının temmuz ayında değişeceğini ancak görülemeyeceğini ifade eden uzman isim en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında olabileceğini tahmin ettiğini söylemişti.