Emekli bayram ikramiyesi alamayacaklar! 5 gün kaldı, SGK uyarısı yapıldı!

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak süreç çok yakından takip edilirken ödemelere ilişkin çok önemli bir SGK uyarısı yapıldı. 5 içinde başvuru yapmayanlar emekli bayram ikramiyesi alma haklarını kaybedecekler.
Emekli bayram ikramiyesi alamayacaklar! 5 gün kaldı, SGK uyarısı yapıldı!

Türkiye’de emekliler için yan gelir olan emekli bayram ikramiyelerine ilişkin çok önemli bir SGK uyarısı yapıldı. Bu uyarı çerçevesinde bazı kişiler başvuru yapmamaları halinde emekli bayram ikramiyesi ödemesi alamayacaklar. Bu başvuruların yapılabilmesi için çok kısa bir süre kaldığı açıklanırken geç kalanlar ise tek kuruş bayram ikramiyesi alamayacaklar.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNDE SON DURUM!

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak gelişmeler çok yakından takip ediliyor. Her ne kadar emeklilerin bayram ikramiyelerinde zam talepleri olsa da buna dair herhangi bir adım atılmadı ve de atılmayacak. Cumhur İttifakı’ndan dahi emekli bayram ikramiyelerine zam yapılması gerektiğine dair açıklamalar gelse de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu zam talebi karşısında duvar gibi duruyor. Bundan dolayı emekli bayram ikramiyeleri 3.000 TL olarak Kurban Bayramı öncesinde emeklilere ödenecek.

Emekli bayram ikramiyelerinin ödeme takvimine dair son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yapmıştı. Bakan Vedat Işıkhan emeklilerin bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı’nın öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılacağını söyledi. Net tarih şimdilik belli olmazken tahminlere göre emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin banka hesaplarına yatırılması bekleniyor. Net ödeme tarihleri hakkında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın veya Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi tahmin ediliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ ALAMAYACAKLAR

Emekli bayram ikramiyesi hesabı yapan bazı kişiler için ise SGK uyarısı yapıldı. Henüz emekli olmamış ama emeklilik şartlarını tamamlamış olan kişiler Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ödemelerini alabilmeleri için hemen başvuru yapmaları gerekiyor. 31 Mayıs 2024 günü mesai bitimine kadar SGK’ya emeklilik başvurusu yapmayan kişiler bu ikramiye ödemelerine dair haklarını kaybedecekler. 1 Haziran 2024 tarihi itibariyle yapılacak olan emeklilik başvurularında kişiler emekli bayram ikramiyesi ödemesini bu yıl alamayacaklar.

SGK sisteminde emeklilik başvurusu yapılan ayı takip eden ayın ayın 1. gününden itibaren ödemeler hesaplanıyor. Bundan dolayı haziran ödemelerinden yararlanmak isteyenlerin Mayıs ayında bu başvuruyu yapmaları gerekiyor. Mayıs ayının kalan 5 gününde bu başvuruyu yapmayan kişiler 3.000 TL emekli bayram ikramiyesi alma haklarını kaybedecekler. Bu kişiler emekli olsalar dahi Haziran ayında ödenecek bayram ikramiyesini alamayacaklar. Emekli bayram ikramiyesi ödemesi alabilmek için 2025 yılının ikramiyelerini beklemek zorunda kalacaklar.