Ekonomist Selçuk Geçer altın için tarih verdi! Bu tarihten önce alanlar köşeyi dönecek

Ekonomist Selçuk Geçer altın, dolar ve borsa ile ilgili önemli tahmin ve açıklamalarda bulundu.
Ekonomist Selçuk Geçer altın için tarih verdi! Bu tarihten önce alanlar köşeyi dönecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer altın ve dolar tahminleri yapmaya devam ediyor. Yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatları ve tahminlerini Uşak Gündem haber sitesi olarak araştırıyor ve sizlere sunuyoruz. Bu kez ekonomist Selçuk geçer altın için net konuştu ve o tarihten önce altın alanların çok kar edeceğini açıkladı. İşte Selçuk Geçer'in altın ile ilgili tahmin ve önerileri.

Ekonomist Selçuk Geçer ABD Merkez Bankası'nın (FED) vereceği son faiz kararının ardından altın fiyatlarında rekor yaşanacağını açıkladı. Bu nedenle o tarihten itibaren altın alanların yüksek karlar yapacağını duyurdu. 

ALTINDAKİ GERÇEK SIÇRAMAYI O ZAMAN GÖRECEĞİZ

Selçuk Geçer altın ile ilgili yatırımcıların sorularına kişisel Youtube kanalında yanıt verdi. Kendisine yöneltilen 'Zirveyi gördü iş bitti mi abi' şeklindeki sorulara yanıt veren Geçer altında zirvenin henüz görülmediğini FED'in faiz indirimini ya da faizleri artık tepe noktasına ulaştırdığına yönelik konuşmaların başladığını söyledi. Tablonun bu durumda olması halinde altındaki gerçek sıçramanın o zaman görüleceğini açıkladı ve konuşmalarına şöyle devam etti;

"FED faizi durdurduğu an itibariyle altında rekor gelecek arkadaşlar. Haziran ayından sonra faiz artırımı olur mu? diye sorarsanız zannetmiyorum arkadaşlar. Faiz de indirmeyecektir. Bu seviyelerde ufak ufak sabit tutmaya başlayabilir ve FED faizi haziran ayında sabit tutarsa. Piyasalar da "Tamam artık FED buralarda duracak" düşüncesine ikna olursa anlayın ki altında rekor üstüne rekor kırılmaya başlanacaktır. İşte bu faiz artırımlarından önce alanlar köşeyi dönecek olanlar diyebiliriz" dedi. 

SEÇİMLERDEN SONRA GÖRÜLECEK ZATEN

FED tarafından faiz artırımı yapılmasına rağmen altının neden yükseldiğini açıklayan Geçer ABD'de yüksek enflasyon olduğunu fakat faizlerin o enflasyonu yakalayamadığını söyledi. Bu sebeple de kendisini garanti altına almak isteyen ve güvende hissetmek isteyen yarıtırımcıların altına yöneldiğini ve altınının da bu sebeple yükseldiğini açıkladı. 

Altın ile ilgili açıklamalarını yapan Selçuk Geçer bu kez de Bitcoin ile ilgili tahmin ve durum değerlendirmesinde bulundu. Geçer; "Gelelim Bitcoin meselesine arkadaşlar. 30 bin seviyesini zorladı ancak orada bir direnç gördü ve aşağıya geri geldi. Neden BTC yükselecek? çünkü konvansiyonel piyasalardan ayrı bir hikaye yazmaya başladı kendisine.

Demiştik ki 14 bin ve 16 bin dolar iken tüm piyasalara göre aşırı ucuzladı, özellikle altcoinler çok ucuzladı ve bunlara ciddi alımlar gelebilir. Burada çok büyük fırsatlar oluşabilir dedik. Nitekim arkadaşlar, söylediklerimizin yüzde 80-yüzde 90'ı çok büyük bir yükseliş kaydetti." diye konuştu. 

Şu andna Türkiye'de en ucuz şeyin dolar olduğunu ifade eden Geçer" Bunu da uyarıyorum. Seçimlerden sonra da görülecek zaten." diyerek açıklamalarına son verdi. 

İlgili Haberler