Ek Gösterge Nedir?

Ek gösterge devlet memurlarını kapsayan durumlardan birisidir. Devlet memurlarının en çok merak ettikleri konulardan birisi olan ek gösterge ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını yazımız içerisinde bulabilirsiniz.
Ek Gösterge Nedir?
Ek gösterge, memurların maaş ve emekli ikramiyesi ve aynı zamanda emekli maaşlarında ücret bedellerinin belirlenmesi için uygulanan bir uygulamadır. Bu uygulamaya göre devlet memurlarının maaşlarında, ikramiyelerinde ya da emekli olan devlet memurlarının emekli maaşlarında ne kadar ücret tespit edileceği belirlenir. Belirlenen bu fiyat memurların hizmet sınıfı ve derecelerine göre belirlenmektedir. Ek gösterge maaşı ile ek gösterge puanı aylık katsayısı belirlenir. Buna göre örnek verecek olursak örneğin ek göstergesi 3600 gibi olan bir devlet memurunun ek göstergesi 3000 olan memurdan emekli olduğunda maaş ve ikramiye daha fazla alır.

 

3600 Ek Göstergesi
3600 ek göstergesi hizmet sınıfı ve derecesine göre yüksek olan memurlar için kullanılır. Buna göre bir memur yapmış olduğu hizmet ve derecelere göre 3600 ek gösterge dahilindeyse ek gösterge olarak düşük olan memurlardan daha yüksek oranda emekli maaşı ve emekli ikramiyesi alabilecektir. Bunun için ek göstergeleri düşük olan memurlar ek göstergelerin yükselmesini istemekte ve bu konuda artış olmasını talep etmektedir. Ek göstergenin yüksek olması emekli maaşlarının yüksek olmasında en büyük etkenlerden birisidir. Bu amaçla devlet memurları için ek göstergenin yüksek olması emeklilik zamanlarında iyi bir emekli maaşı alabilmeleri için oldukça önemlidir.

 

Ek Gösterge 3600 Olduğunda Neler Değişebilir?
Ek Göstergenin 3600 olması memurlar için sevindirici bir durumdur. Hemşire ve öğretmenler uzun bir süredir bu müjdeli haberi hükümetten beklemektedir. Eğer ek gösterge 3000’den 3600’e çıkarıldığı takdirde memur maaşları, emekli aylığı ve emekli ikramiyelerinde önemli ölçüde değişiklikler yaşanabilecektir. Devlet memurlarının ek gösterge değişikliği ile maaşlarına zam gelip maaşları yükselmesinin yanı sıra aynı zamanda emekli olduklarında daha yüksek maaşla emekli maaşı alabilecekler ve aynı zamanda ikramiyeleri de çok daha yüksek oranda olabilecektir. Bu açıdan ek gösterge yükselmesi memurlar için talep edilen en önemli konulardan birisidir.