Ehliyeti olanların hemen mobil bankacılıktan 15 TL yatırması gerekiyor!

Ehliyeti olup trafiğe çıkanların hemen mobil bankacılık üzerinden 15 TL tutarında ödeme yapması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre ödemeler için son tarih hızla yaklaşıyor. Ödemeyenler için yüklü cezalar kapıda!
Ehliyeti olanların hemen mobil bankacılıktan 15 TL yatırması gerekiyor!

Sürücülerin belirli bir tarihten önce ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı salgın döneminde ehliyet yenileme süresini yaptığı bir açıklama ile uzatmıştı. Buna göre 2 yılın sonuna geldiğimiz bu aylarda sürücüler ehliyetini nasıl ve nereden yenileyeceklerini merak ediyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde..

İçişleri Bakanlığı’nın aktardığı haberin detaylarına göre 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alanların en geç yıl sonuna kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Bu yıl sonuna kadar yenilenmeyen ehliyetler için ne yazık ki yüklü miktarda para cezası kesilecek.

15 TL ÖDEMEZSENİZ CEZASI ÇOK AĞIR

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını döneminde bir açıklama yayımlamıştı. Buna göre ehliyet yenileme süresi koronavirüs salgını sebebi ile uzatılmıştı. Sürücüler belirtilen son tarihe kadar eski tip ehliyetini kullanabilecek. Ancak 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren eski tip ehliyet kullananlar en az 12 bin TL tutarında para cezası ödemek durumunda kalacak.

EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILIR?

Bakanlığın açıklamasına göre ehliyet yenilemek isteyenler için süreç çok basit bir şekilde ilerleyecek. Buna göre vatandaşların ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden randevu alması gerekiyor. Daha sonra aşağıdaki belgeleri hazırlamalı ve 15 TL tutarındaki ödemeyi yapması gerekiyor.

EHLİYET YENİLEME İÇİN İSTENİLEN BELGELER NELER?

Ehliyet yenilemek için belirtilen birtakım belgeleri hazırlayarak başvurmanız gerekiyor. Bakanlığın açıklamasına göre ehliyet yenilemek için ihtiyacınız olan belgelerden bazıları şu şekilde:

  • Kimlik belgesi
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Eski tip ehliyet
  • Adli sicil belgesi
  • Kan grubunu gösteren belge
  • Sağlık raporu
  • 12+ 3 TL tutarındaki değerli kağıt ücretinin yatırıldığını gösteren belge

Bu evraklar ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden aldığınız randevuya giderek ehliyetinizi dakikalar içerisinde yenileyebilirsiniz.