Eft Nedir? Eft Nasıl Yapılır

EFT elektronik fon transferlerinin kısaltılmasıdır. Günümüzde vadesiz bir banka hesabından başka bir Vadesiz banka hesabına para aktarılma işlemine elektronik fon transferi denilmektedir.
Eft Nedir? Eft Nasıl Yapılır

EFT ve havale işlemleri birbirleri ile karıştırılsa da ikisi de birbirinden farklı işlemler olmaktadır. Aslında ikisi de para transfer işlemi olsa da EFT işlemlerinde farklı iki bankalar arasında para transfer edilmektedir. EFT işlemini banka şubelerinden, atm lerden, mobil bankacılık uygulamalarından ve internet bankacılığından yapabilirsiniz. Eğer banka şubelerinden EFT yapmak istiyorsanız bu işlemi mesai saatleri içerisinde yapmanız gerekmektedir. Fakat diğer işlemler için mesai saati sınırlaması bulunmamaktadır. Fakat şöyle bir durum söz konusu dur. Siz paranızı EFT ile transfer etseniz dahi mesai saatleri dışında paranız karşı tarafa geçer Ancak karşı taraftaki alacak parayı mesai saati başladıktan sonra alabilir. Bu durum hafta sonu ve resmi tatiller için de geçerlidir. EFT işlemleri yapılırken döviz kullanımı yapılmaz. Türk parası üzerinden transfer işlemleri gerçekleştirilir. Ayrıca yurt içinde bulunan vadesiz hesaplar arasında bu işlemler uygulanmaktadır.

EFT ile havalenin bir diğer fark ise EFT işlemlerinde ücret alınmasıdır. EFT işlem saatleri olarak nitelendirilen saat arasında EFT işlemi gerçekleştirirseniz bu işlemlerden ücret uygulaması olmamaktadır. Bu işlemler hafta içleri sabah 9:00 ve öğleden sonra saat 16:00 saatleri arasında olmaktadır. Saat 16:00’dan saat 17:30’a kadar geç EFT uygulaması yine paranız kaç tarafa transfer edilir fakat EFT ücreti ödemesi sizden alınmaktadır.

EFT nasıl yapılır?

EFT ile para transferi yapılması için para transfer edeceğiniz kişiye ait 26 haneli iban numarası ya da bu kişiye ait hesap ve şube numarası, adı ve soyadı bilinmesi gerekir. Bu bilgiler ile beraber transfer etmek istediğimiz para miktarını banka görevlisine belirterek EFTinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Banka şubesi dışında atm, mobil bankacılık internet bankacılığından da bu işlemleri daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. EFT işlem saatleri içerisinde bulunuyor iken transfer edeceğiniz kişiye ait iyi ban numarası ile mobil uygulama üzerindeki EFT transferi bölümünden transfer işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.