E-Vadeli Hesap ve Vadeli Hesap Arasındaki Farklar?

Günümüzde artık internet ve akıllı telefonlar vasıtası ile birçok hizmet yapılabilmektedir. Geçmişte ülkemizdeki insanlar zamanlarının büyük bölümünü banka kuyruklarında geçirmekteydiler.
E-Vadeli Hesap ve Vadeli Hesap Arasındaki Farklar?

En basit işlemler için bile saatlerde kuyrukta beklemek gerekiyordu. Bankalar müşterilerinizi ihtiyacına cevap veremez duruma gelmiştir. Bankacılık işlemleri resmen insanlar için bir eziyet halini almıştı.

Günümüzde ise özellikle internet bankacılığı hizmetleri sayesinde bu yoğunluk çok büyük bir oranda azalmıştır. Özellikle genç kesim neredeyse hiç bankaya gitmeye gerek duymamaktadır. Teknoloji ile arası iyi olmayanlar dışında kişileri büyük çoğunluğu aktif olarak internet bankacılık hizmetlerini kullanmaktadırlar.

E- Vadeli Hesap Avantajları

Günümüzde internet bankacılığın avantajlarından biride yatırılan paralar için verilen daha fazla miktardaki faiz oranlarıdır. Çünkü internet bankacılığının yaygınlaşması ile bankaların bankamatik, banka şubesi ve çalışan olarak maliyetlerinde azalma olmuştur. Bu durumda bankalar için oldukça cazip hale gelmiştir.

 Bankalar internet bankacılığını daha cazip hale getirmek için çok çeşitli avantajlar sunmaktadır. Bunlardan biride e- vadeli hesap açanlara daha fazla faiz oranı vermek gelmektedir. Normal vadeli hesaplarla e-vadeli hesaplar karşılaştırıldığında e- vadeli hesaplarda 2 puanlık bir avantajın olduğu görülmektedir. Bu avantaj totale vurulduğunda ise çok daha büyük kazançlar sağlayabilmektedir.

 Ayrıca internet bankacılığı üzerinde yapılan bu tür para yatırma işlemleri vatandaşlara birçok avantajda sağlamaktadır. Öncelikli olarak vade tarihi yenilmek için kişilerin bankalara gitmesine gerek kalmamaktadır. İnternet bankacılığı üzerinden vadenin geldiği günde kişilere tekrar devam edilip edilmemesi yönünde sorular sorulmaktadır. Bununla beraber son yıllarda e- vadeli hesap üzerinde kişiler acil para çekme imkânı tanınmıştır. Üstelik vade bozulma derdine olmamaktadır.  E-vadeli hesap avantajları bu şekildedir. Ve bundan dolayı günümüzde birçok kişi e- vadeli hesap tercihlerinde bulunmaktadır.