Düve Desteği Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Düve desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılara verilen geri ödemesiz desteklerden biridir. Düve desteği almak isteyen yatırımcıların, hali hazırda sığır kapasiteleri olmalıdır.
Düve Desteği Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Devlet, düve sayısını 50’ye tamamlamak için düve desteği verir. Başvuru kapsamında işletmelerdeki hayvanlar incelenir, gerekli kriterleri sağlayan hayvanlar için destek verilir.

Devlet Düve Desteği Veriyor Mu?

Devlet destekleri, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren birçok yatırımcı için mevcuttur. Tarım ve Orman Bakanlığı, düve desteği vererek hayvancılık faaliyetleri gösteren işletmelerin, düve sayılarını artırmayı hedeflemektedir. Vatandaşlar, hayvan sayısı ve cinsine göre hibe destekleri alabilmektedir.

Destek kapsamında değerlendirilen düve cinsleri şunlardır;

Etçi ırklar

Kombine ırklar

Sütçü ırklar

Manda

Destek almak isteyen vatandaşlar, düve yetiştirici merkezleri, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından satın alınmalıdır. Satın alma süreçleri ve yerlerine göre başvuru yapılabilir. Başvuru yapıldığında incelemeler sağlanır ve hayvanlar için hibe destekleri karşılıksız olarak verilir.

Düve Desteği Nasıl Alınır?

Hayvancılık desteği olarak da adlandırılan düve desteği, devletin tarım sektöründe yatırım yapan vatandaşlarına imkanlarını genişletmek amacıyla vermiş olduğu bir destektir. Bu destek, belirli kriterlere göre hayvan satın alan yatırımcılara verilir. Düve desteği başvurusu ise Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.

Başvurular, şahsen Tarım ve Orman Müdürlüklerinde yapılabilir. Başvuru sahipleri, düve alım desteği formunu doldurduktan sonra talep edilen evrakları müdürlüklere teslim etmelidir. Devlet tarafından yapılan incelemeler sonucunda hayvanlar için hibe destekleri sağlanır.

Hibe verilecek olan hayvanlar gebe ise 20.000 TL, 8-15 aylık damızlık ise 12.000 TL, damızlık boş dişi ise 10.000 TL ücretlerle satın alınmış olmalıdır. Satın alınan yerler ve fiyatlar incelendikten sonra başvurular değerlendirilir ve sonuçlanır. Hibe desteği, düvelerin sayısını 50’ye tamamlayacak şekilde, cinslerine göre verilmektedir.

Düve Desteği Başvurusu Nereye Yapılır?

Tarım ve hayvancılık sektöründe yatırım yapan vatandaşlar, devlet tarafından çeşitli destekler ve krediler alma hakkına sahiptir. Düve desteği kredisi ile birlikte geri ödemesiz hibe desteği de verilir. Başvuru yapmak isteyen yatırımcılar, il veya ilçelerin Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen müracaat edebilir.