Dul ve Yetim Aylığı Nasıl Alınır?

Her ay ödenecek olan dul ve yetim aylığı için şartlar neler? Dul ve yetim aylığı nasıl alınır? İşte başvuru ve diğer detaylar…
Dul ve Yetim Aylığı Nasıl Alınır?

Dul ve Yetim Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sıkça sorulan dul ve yetim aylığı nasıl alınır sorusunun yanıtı veriliyor. Bu soruya göre, siz de başvurunuzu yapabilir, direkt olarak aylığın bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Başvuru yapmanız için SGK il ya da ilçe müdürlüklerine şahsen başvurunuz gerekiyor. Elbette bu başvuru için sizden talep edilen belgeler olacak. Bu belgelerin temin edilmesini sağlayarak, direkt olarak başvurunuzun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

Başvuru için gereken belgeler;
•    Kimlik araştırma belgesi
•    Başvuru dilekçesi
•    İlgili sigortalıya ait ölüm belgesi
•    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
•    Erkek çocuklar için öğrenci belgesi
•    3 adet fotoğraf
Yukarıda verilen belgeler ile başvurunun gerçekleşmesi isteniyor. Dul ve yetim aylığı başvurusu için gerekli belgeler kapsamında sunulan belgeleri temin ederek, nüfus il ve ilçe müdürlükleri üzerinden başvurunuzun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

 

Dul ve Yetim Aylığını Kimler Alabilir?
Dul ve yetim aylığı kimlere bağlanır? Hangi şartlar altında dul ve yetim aylığının alınması söz konusu olur? İlk olarak eşi vefat etmiş bir kadın ya da erkek için dul aylığı almak mümkün denir. Bu durumda Başka bir evlilik yapılana dek, ölene kadar sürmektedir.

İşe başlanırsa ne olur?
En çok sorulan sorular arasında, dul aylığı alan bir kişinin işe başlaması durumunda ne olur sorusu var. Bakıldığında eğer aylık almaya devam ediyor ise ve işe girdiyse, bir kısmının kesilmesi söz konusu olabiliyor.
Anne ve babasını kaybeden kız çocuğu, resmi nikah ile evlenmediği sürece yaşı kaç olursa olsun, yetim aylığı alabilecektir. Evlilik olması durumunda ise direkt olarak bu paranın kesilmesi söz konusudur. Kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması, mal varlığının olmaması gibi şartlar da aranabiliyor. Dul ve yetim aylığı almak için belirlenmiş olan şartlara uyum sağlanması önemlidir. Bunların sağlanması durumunda herhangi bir şekilde sorun yaşanmadan, maaşın alınması söz konusudur. Sizin için sunulan detaylara göre başvurabilirsiniz.