Dudak uçuklatan büyük zam geldi! Yeni fiyatı 3 bin 250 TL oldu

Ülkemizde her geçen gün gelen yeni zamlar vatandaşların canını sıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre yeni bir zam geldiği açıklandı. Zam sonrasında yeni ücretler de kalem kalem açıklandı. İşte detaylar
Dudak uçuklatan büyük zam geldi! Yeni fiyatı 3 bin 250 TL oldu

Seyahat edeceklere kötü haber geldi. Aktarılan son habere göre iç hatlar ekonomi sınıf uçak biletlerinde tavan fiyatlara zam geldi. Buna göre iç hat tavan fiyatlar yüzde 30 oranında arttı. Yeni tavan ücretin fiyatı ise 3 bin 250 TL olarak güncellendi.

Ülkemizde tek yön iç hatlarda ekonomi sınıf tavan ücretlerine yüzde 30 oranında zam geldi. Son olarak 8 ay önce gelen zamma bugün bir yenisi daha eklendi. Yeni uygulama ile uçağın yüzde 85’lik kısmı için tavan fiyat uygulaması 1.650 TL’den 2 bin TL’ye çıkarıldı.

Yüzde 85’İn dışında alan yüzde 15’lik kısım için 2 bin 500 TL’den 3 bin 250 TL’ye çıkan ücretler gündem oldu. Firmalar kısa süre içerisinde gelen zammı hemen fiyatlara yansıtmayı da ihmal etmedi.

EN SON 8 AY ÖNCE ZAM GELMİŞTİ

Aktarılan habere göre en son zam 8 ay önce gelmişti. Geçen yıl alınan karar kapsamında uçağın koltuk kapasitesinin yüzde 85’ine kadar olan kısmı için bilet fiyatının 1.650 TL olacağı, geri kalan kısmı için ise 2 bin 500 TL’lik ücret uygulanacağı açıklanmıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılında ilk defa açıkladığı karara göre uçaklarda iç hat tek yön için tavan fiyat uygulaması getirilmişti. İç hatlarda tavan fiyat tarifesi bulunurken, dış hat bilet fiyatlarında ise tavan ücret uygulamasının olmadığı aktarıldı.

ALMANYA’DA DA UÇAK BİLET FİYATLARINA ZAM

Diğer yandan aktarılan habere göre Almanya’da da uçak bilet fiyatlarına zam geldiği öğrenildi. Bilet başına 15,53 euro ile 70,83 euro arasında bilet vergisi destinasyonu uygulanacak. Türkiye bilet vergisinin 15,53 euro olacağı açıklanırken, Çin ve ABD gibi uzak ülkelere seyahat edecekler için bilet vergisi 70,83 euro olarak uygulanacak.