Döviz kurunun oynaklığı yüzünden fırıncılar ekmeğe zam bile yapamadı

Son birkaç gündür döviz kurlarında yaşanan değişkenlik, esnafın zam yapmasına bile izin vermiyor.
Döviz kurunun oynaklığı yüzünden  fırıncılar ekmeğe zam bile yapamadı

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Esnaf Odası Yönetim Kurulu, özellikle Dolar’da yaşanan artış ve düşüşler yüzünden ekmek ve diğer unlu mamullere zam talebini birkaç gün erteleme kararı aldı.

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, şu an itibarıyla ekmeğin maliyetinin 2,5 TL’ye yükseldiğini, yılbaşına kadar girdi fiyatlarının daha da artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Konu ile ilgili www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesine açıklamalarda bulunan Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, “Daha 4 gün önce 22 Ekim Cuma günü çuvalı 210 TL’den aldığımız un, bugün 220 TL olmuş. Bir teneke yağ 300 TL’ye çıkmış. Unculardan un istiyoruz. Onlar bile bize fiyat veremedikleri için siparişlerimizi gönderemiyor. Tüm sektörlerde olduğu gibi fırıncı esnafının maliyet girdileri korkunç artmış durumda.

Şu an 2 TL’den satılan 230 gram ekmek fiyatı fırıncı esnafı için kesinlikle zararına satıştır. Girdileri hesap ettiğimizde 230 gram ekmeğin bize maliyeti en az 2,5 TL’dir. Yılbaşına kadar ekmek fiyatlarının bir kez daha artması kaçınılmazdır.” Dedi.

Oda yönetim kurulunun fırıncı esnafının zam talebi için bir toplantı düzenlediğini belirten Kurnaz; “Ancak, toplantıda zam kararı alamadık. Döviz kurlarında yaşanan istikrasız düşme ve yükselmeler yüzünden maliyet hesabını bir türlü yapamadık. Yönetim kurulu zam talebi için birkaç gün bekleme kararı aldı” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ /  ÖZEL HABER)