Doları olanlar dikkat! Ekonomist Selçuk geçer uyardı! Dolar kara borsaya düşebilir

Doları olanlar dikkat! Ekonomist Selçuk Geçer dolar ile ilgili ciddi tehlikelerin olduğunu açıkladı.
Doları olanlar dikkat! Ekonomist Selçuk geçer uyardı! Dolar kara borsaya düşebilir

Doları olanlara uyarılarda bulunan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolarda yaşabilecek olayları anlatarak önemli açıklamalar yaptı. Son zamanlarda bankalarda döviz alım satımı yapılırken aradaki farkın 2 TL'yi bulduğu dikkat çekti. Dolara seçime az bir süre kala rağbet arttı. Dolar satış kuru 20 TL'nin de üzerine çıktı. Ünlü ekonomistler ise bu konu ile ilgili kaygılarını açıklıyor. Ekonomist Selçuk Geçer ise Türkiye'de bir devalüasyon tehlikesinin olduğunu söyleyerek bu konu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları yüksek döviz kurunun önüne geçmek için çıkarılmıştı. Fakat bu sistem ile istenilen amaca ulaşılamadı. Söz konusu hesaplarda biriken paralar yükselmesine rağmen döviz kurunda herhangi bir yükseliş olmadı. Fakat döviz kurundaki kaygı verici bu durum yalnızca yüksek seviyelere doğru artaması ile bitmiyor. Bankalar tarafından yapılan sistem ile döviz alırken resmi kur baz alınıyor. Bu sisteml ile bankalar vatandaşlara dövizi çok yüksekten satıyor. 

CİDDİ BİR DEVALÜASYON TEHLİKESİ VAR

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer döviz kuru ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Türkiye'de ciddi bir devalüasyon tehlikesinin olduğunu söyleyen Geçer bu gerçeğin kabul edilmesi gerektiğini açıkladı. Dövize duyulan ihtiyacın bir türlü karşılanamadığını dile getiren Geçer korkunç bir döviz sıkışmışlığı olduğunu açıkladı. Geçer; "Maliyetler çok yükselmiş durumda. Türkiye'nin hem risk pirimi çok arttı hem de kredi puanları çok düştü" ifadelerine yer verdi.

Yabancı kuruluşların Türkiye'ye borç vermek istemediklerini bununla birlikte de dövizde ciddi sıkıntıların olduğunu dile getiren Geçer kısa vadeli borçların her ay arttığını ve rekor kırmaya devam edeceğini söyledi. Bununla birlikte dış ticraet ve cari açığın kontrolden çıktığını söyleyen Geçer bu durumun ödemeler dengesizliğine işaret ettiğini ifade etti.

Ekonomist Selçuk Geçer TÜİK rakamlarına göre bile doların 24/ 25 TL civarlarında olması gerektiğini söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti; "Gerçek enflasyon üzerinde değerlendirdiğimizde doların 35-40 lira aralığında olması gerekiyor. Ya da maliyetler içerisindeki enflasyona bakıldığında yine doların 40 lira üzerinde olması şart" ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler