Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımı, günümüzde herkesin en büyük dertlerinden biri olan faturalar artık ödenemez bir hal almıştır. Her geçen gün hatta her hafta faturalara zam gelmektedir. Bu yüzden çoğu vatandaşımız mağdur durumdadır.
Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Özellikle de kış ayları oldukça zor ve kötü geçmektedir. Devlet yapılan bu zamlardan sonra, ihtiyaç sahibi aileleri biraz olsun rahatlatmak adına yılda iki defa olmak üzere doğalgaz yardımları yapılmaktadır. Doğalgaz yardımı, kış aylarında insanlara oldukça iyi gelmektedir. Önceki zamanlarda yapılan bu kömür yardımlarına eş olarak şimdiler de doğalgaz yardımları yapılmaktadır. Bu yardımlar yani ihtiyaç sahibi aileler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenir ve araştırılır. Yılda iki kez yapılacak olan bu doğalgaz yardımı 4 milyon haneyi kapsamaktadır. 4 milyon haneyi yapılan bu yardımın fiyatı 450 ile 1150 tl arasında değişmektedir.

Devletimizin ihtiyaç sahiplerine düşündüğü bu yardım çok güzeldir. İhtiyaç sahiplerine yapılan bu yardım için başvuruları Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile e devlet üzerinden yapılmaktadır. Doğalgaz yardımı, yapılan bu başvurular kendi yaşadığınız şehir ve ilçeye göre yapılmaktadır. Başvuru yapıldıktan sonra değerlendirilmeye alınıp maddi durumunuz, ihtiyaç sahibi olup olmadığınız belirlenmek için evinize gelinir ve kontrol edilir. Bu yüzden ikametgah adresinizin güncel olması gerekmektedir. Başvuru yapan kişinin adresinin yurt dışı olmaması gerekir. Aynı zamanda e devlet üzerinden adres gizliliği gibi bir durumun olmaması gerekir. Değerlendirme sonucunda göre yardım yapılmaktadır.

Doğalgaz Desteği Ne Zaman Yatırılır?

Yapılan bu değerlendirme sonucunda uygun görülen ailelere doğalgaz yardımı yapılmaktadır. Yapılan bu ödemeler üçer aylık dönemler halinde ve yılda iki kez olmak üzere mart ve ekim aylarında gerçekleştirilir. Doğalgaz yardımı, verilecek olan ihtiyaç sahiplerinin başvurularının kabul edildiği takdirde Ptt ye giderek doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödemelerini alabilirler. Bu yardımlarda torpil dönme mevzusu asla olamaz. Çünkü Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle başvuru yapan ailelerin durumlarını kontrol ederek karar verilmektedir. Bu hizmeti duymayan ve bilmeyen ihtiyaç sahibi insanlar bulunmaktadır. Bunlara yardımcı olup duyurmak vatandaşlık görevimizdir.