Dış pazarlarda müşteri bulmanın incelikleri UTSO'da anlatıldı

Uşaklı iş adamı ve sanayicilere, “Dış pazarda müşteri bulmanın teknikleri anlatıldı.
Dış pazarlarda müşteri bulmanın incelikleri UTSO'da anlatıldı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından UTSO Konferans salonunda ortaklaşa düzenlenen eğitim çalışmasında Eğitmen Ümit Osman Yılmaz tarafından katılımcılara, ‘’İhracatta Müşteri Bulma Yöntemleri’’ anlattı.

Rekabet koşullarının giderek zorlaştığı günümüzde, şirketler gelişimlerini hızlandırmak için ihracata yöneliyor. İhracata başlayan her firmanın en büyük endişesi ise hangi ülkeye satış yapmalıyım ve müşteri nerden bulabilirim? gibi sorulara hızla cevap bulmak gerekiyor.

İşte bu sorulara cevap bulmak için düzenlenen eğitim çalışmasında, Eğitmen Ümit Osman Yılmaz, hangi ülkede hangi sektörde olursa olsun ‘’Müşteri Değer Satın Alır’ bu bilinçle ürün ve hizmetlerimizi müşterinin güvenirliliğini kazanarak pazarlamalı ve satmalıyız diyerek pazarlamanın temel öğretilerinden sayılan 4P ve 4C yaklaşımlarını anlattı. İkinci bölümde ise ihracatta hedef pazar nasıl seçilir?, Hedef pazarda alıcılar nasıl bulunur?, Masa başı araştırma/sahada araştırmanın püf noktaları, Firmalar ile pazarlık yöntemleri ve İhracatta doğru satış kanalları nelerdir konu başlıklarını değindi.

Doğru bilginin ve eğitimin Türkiye’nin ihracat hedefine ulaşmada en önemli adımlardan olduğunu vurgulayan Yılmaz son bölümde katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.