Dikkat Çeken Kripto Para Açıklaması

Kripto paralarda meydana gelen değişimler tüm dünyada ses getiriyor. Dünya üzerinde pek çok birey kripto para borsasına girmiş durumda. Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya dair açıklama yaptı.
Dikkat Çeken Kripto Para Açıklaması

Kripto Para Birimleri Değerlenmeye Devam Ediyor

Kripto paraların tarihi 2009 yılına kadar dayanmakta. Satoshi Nakamoto tarafından ilk kez 2009 yılında oluşturulan Bitcoin ile başlayan kripto para piyasası gelinen son aşamada piyasaları alt üst etmiş durumda. Her geçen gün değerlenen bazı kripto para birimleri, önemli yatırımcıların da bu alana yönelmesine neden oldu. Bu durum bazı kesimlerce olumlu karşılandı. Ancak bazı kesimler bu gelişmeleri kaygı ile izlediklerini belirtiyor.

Bilindiği üzere kripto para, bir sanal para birimi. Kripto paralar herhangi bir banka, merkez ya da ülkeye ait değil. Ayrıca somut bir karşılığı da yok. Tamamen sanal ortam bulunan kripto paralar, kripto para borsası aracılığı ile alınıp satılabiliyor ve bu alım-satım işlemleri sonucunda kripto paralar gündelik hayatta kullanmakta olduğumuz paralara dönüşüyor.

Birden fazla sayıda kripto para birimi bulunmakta. Ancak en çok bilinen ve kullanılan kripto para birimleri Bitcoin, Ethereum, Tether ve Bitcoin Cahs. Esasen kripto para denildiği zaman akla Bitboin gelmektedir. Bitcoin dışındaki kripto para birimler alt coin olarak adlandırılmaktadır.

Kaygılanıyoruz Açıklaması

Kısaca BTC olarak da adlandırılan Bitcoin gelinen son aşamada oldukça değerli hale geldi. 1 Bitcoin, 300 bin Türk Lirası’ndan daha fazla değere sahip. Son yıllarda büyük yatırımcılar da Bitcoin alarak kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladıklarını açıklamıştı. Son açıklama Elon Musk’tan gelmişti. Elon Musk’ın Bitcoin yatırımı yaptığını bildirmesi piyasaları sallamaya yetmiştir. 

Ancak kripto para piyasasının bu kadar gelişmesi bazı kesimleri endişelendiriyor. Ülkemizde bu kesimlerin başında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto para açıklaması yaptı. Bakanlık, yapmış olduğu açıklamada konuya dair yaşanan gelişmelerin Bakanlık tarafından yakından takip edildiğini bildirdi. Bu doğrultuda Merkez Bankası, BDDK, SPK ve diğer ilgili kurumlarla birlikte çeşitli çalışmalar gerçekleştirmekte olduklarını ileten Hazine ve Maliye Bakanlığı, dünya üzerinde oluşan kaygıyı kendilerinin de yaşamakta olduğunu belirtti.