Devletten yeni dev kırtasiye yardımı açıklandı! O kişilerin kırtasiye malzemeleri devletten karşılanacak

Türkiye'de bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan son dakika açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.
Devletten yeni dev kırtasiye yardımı açıklandı! O kişilerin kırtasiye malzemeleri devletten karşılanacak

Devletten yeni dev kırtasiye yardımı açıklandı! O kişilerin kırtasiye malzemeleri devletten karşılanacak - Türkiye'de bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan son dakika açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Sene başında duyurulan kırtasiye yardımlarının yenisine dair açıklamalarda bugün Mahmut Özer tarafından açıklandı. Buna göre ise depremzede ailelerde ki okuyan öğrencilerin kırtasiye malzemelerinin hepsi devlet tarafından tedarik edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sadece Çevre Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitim başlayacak. Okulların sağlam raporu alınmadan okullar açılmayacak. Eğer sağlam raporu yoksa okullar açılmayacak. 10 ilimizi valilerimiz, bakanlarımız ve il milli eğitim müdürlerimizle değerlendirme yaptı. İllerimizi 3 kategoriye ayırdık.

1. Kategori: Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart'ta okullar başlıyor.

2. Kategori: Gaziantep ve Osmaniye. Bu illerde 1 Mart'a kadar verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıyoruz.

3. Kategori: Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerde ise 1 Mart tarihine kadarki uzatmayı 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz. 

Bu 10 ilimizi eğitim öğretime ulaştırmada güvenlik odaklı başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre, "Diğer sınıflar için ise, özellikle 2 ve 3'üncü kategorideki yerler için ders kitapları ile yardımcı kaynaklarını tekrardan basmaya başladık. Onlar bittiği zaman tüm öğrencilere dağıtacağız. Depremzede öğrencilerin tüm kırtasiye malzemelerini devlet olarak karşılayacağız" dedi.

YKS VE LGS'YE HAZIRLANANLAR DİKKAT!

Türkiye'de YKS ve LGS'ye girecek öğrencileri desteklemek amacıyla da kursların başlayacağını ifade eden Bakan Özer, "1 Mart tarihi ityibarıyla LGS ve YKS'ye girecekler için destekleme kursları başlayacak. 2. ve 3. kategoride olan illerde de 8 ve 12'nci sınıfları desteklemek için kurslar açacağız. Ayrıca MEB olarak 8 ve 12. sınıflar için 10 ildeki tüm illerde ders kitapları ile yardımcı kaynakları 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız" dedi.