Devletten prefabrik yapılara 150 bin lira destek! 5 - 10 bin liraya ev sahibi olabilirsiniz

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren devlet desteklerine ilgi gösterilmeye devam ediyor.
Devletten prefabrik yapılara 150 bin lira destek! 5 - 10 bin liraya ev sahibi olabilirsiniz

Devletten prefabrik yapılara 150 bin lira destek! 5 - 10 bin liraya ev sahibi olabilirsiniz - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren devlet desteklerine ilgi gösterilmeye devam ediyor. Bu doğrultuda prefabrik yapılara 150 bin lira destek verileceği duyurulurken vatandaşlar 150 bin TL üstünde ki yapılara fark ödemesi yaparak ev sahibi olabilecek. 

Türkiye'de özellikle Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında devlet tarafından prefabrik yardımlar hızlanırken son dönemlerde de en fazla aratılan ve araştırılan konular arasında yerini aldı. Hükümet kanadından 150 bin lira destek geleceği belirtilirken desteğe dair detaylar ve prefabrik yapılara dair son detaylar da usakgundem.com adresinde yer alıyor.

Ülke genelinde 11 ili etkisi altına alan asrın felaketi sonrasında vatandaşların yaşadıkları konutların güvenli olup olmadıklarını araştırılırken bu süreçte büyükşehirler de de yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar büyük tedirginlik yaşarken; kiralık ve satılık ev fiyatlarında ki yükseliş de vatandaşların yaşadıkları konutların depreme dayanıksız olsalar bile evlerini değiştirmesini de engellemekte. Bu süreçte de farklı alternatifler üzerinde durulurken; afet durumlarında zarar görmesi riskleri düşürmeleri sebebiyle de tercih edilecek olan prefabrik evlerle ilgili detaylar da netleşiyor.

PREFABRİK EVLERE YOĞUN TALEP

Prefabrik evlerde daha önceden planlanarak üretildiği için tüm ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabilirken bu süreçte; özellikle deprem ve toprak kayması gibi süreçlerde de dayanıklı olan prefabrik evler çevre dostu olarak da dikkatleri topluyor. Fiyat avantajları ile dikkat çeken prefabrik evlerde ev sahibi olmak isteyen kişilerin de sayısı deprem sonrasında arttı. 

Sektör temsilcisi Emin Metin, prefabrik ev yaptırmak isteyen vatandaşları kullanılan malzeme konusunda uyararak, "Prefabrik ev yapımında tek çeşit malzeme kullanılmıyor. Standart ve lüks olarak iki farklı çeşit prefabrik ev yapımı söz konusu. Bunlar arasında da şöyle bir farklılık var. Standart evin çatısında OSD mebran denilen bir malzeme var. Fiyata ilave ediliyor. Biz olmasını tavsiye ediyoruz. Onun haricinde standart evlerde bu duvardaki harç profilleri, yani bağlantı noktaları gözüküyor. Kişi bunu görmek istemiyorsa o zaman ekstradan bir dış alçıpan uygulaması yapılıyor. Aynı şekilde evin içine alçıpan, dışına ise fibercement denilen bir malzeme kullanılarak dış bağlantı noktaları saklanıyor" dedi.

150 BİN TL PREFABRİK DESTEĞİ

Prefabrik ev yardımının kimlere verileceği de netleşti. Buna göre ise aşağıda ki şartları taşımaları yeterli olacak:

Prefabrik ve betonarme ev yardımı; muhtaçlık sınırının altında yaşayanlara veriliyor.

Yani hane halkı kişi başına düşen aylık kazancı güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olanlar, bu yardımı alabiliyorlar.

İşsiz ve gelirsiz olanlar, prefabrik veya betonarme ev yardımından öncelikli şekilde faydalanabiliyorlar.

PREFABRİK EV YARDIMI NE KADAR?

İhtiyaca göre ve yardım bağlamında belirlenmiş kıstaslara haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL'ye kadar destek verilir.

Söz konusu yardımdan faydalanamak isteyenlerden; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları aranıyor.

EDİTÖR NOTU: usakgundem.com olarak sitemiz sadece prefabrik ev haberi yapmakta olup satış ve fiyat yetkisi bulunmamaktadır. Satış işlemleri için firmalar ile temas kurulması gerekmekte olup usakgundem.com sitesinin bir yükümlülüğü yoktur.

İlgili Haberler