Devletten prefabrik ev yardımı! 200 bini devletten 26 bini sizden şimdi 1+1 sahibi olun

Türkiye'de deprem sonrasında talebi en fazla artan yapılar arasında yer alan prefabrik evler ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Devletten prefabrik ev yardımı! 200 bini devletten 26 bini sizden şimdi 1+1 sahibi olun

Devletten prefabrik ev yardımı! 200 bini devletten 26 bini sizden şimdi 1+1 sahibi olun - Türkiye'de deprem sonrasında talebi en fazla artan yapılar arasında yer alan prefabrik evler ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda müstakil yaşamın en uygun fiyatlı yolları arasıdna yer alan prefabrik evlere devlet tarafından da destek ödemeleri yapılıyor. 

Devlet tarafından prefabrik ev destekleri verilirken bu süreçte de tahmin edilemeyecek fiyatlar ile birlikte prefabrik ev sahibi olunabilmekte. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından verilen prefabrik ev destekler doğrultusunda tamamen ihtiyaç sahiplerine de sosyal yardımlardan yararlanabilmenin bazı şartları yer alıyor. Bu doğrultuda ek şartlarında yerine getirilmesi gerekirken vatandaşlar 200 bin liralık destekten yararlanabiliyor.

PREFABRİK EV YARDIMI!

Türkiye'de prefabrik ev yardımlarından faydalanabilmek için ihtiyaç sahiplerinin de yanında yaşamış oldukları evlerin bu süreçte sağlıksız ve bakımsız olması durumunda bu destekten yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra da prefabrik evlerin yapılacağı arazinin de tam hisseli tapularına sahip olma şartı aranmakta. Bu süreçte de 65 yaş üstü olması, dul olması, tek ebeveynli aile olmak gibi de özelliklerden birisi olması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na vatandaşlar başvuru yaparak 200 bin liralık prefabrik ev yardımından da faydalanabiliyor. 200 bin liralık tutar yaptırılacak prefabrik evlerin maliyetinin de önemli kısmını karşılamak adına sağlanmakta.

200 BİNİ DEVLETTEN 26 BİNİ SİZDEN

Vatandaşlar prefabrik evlerden faydalanabilmek için internette ki yapıları araştırıyor. Sorgulamalarda farklı yapılar yer alırken 1+1 prefabrik ev için de 225 bin 900 liralık fiyat talep edilmekte. Devlet tarafından 200 bin liralık devlet desteği alınırken bu durumda da prefabrik ev maliyeti de 25 bin 900 lira olarak belirtildi.

EDİTÖR NOTU: Prefabrik evler ile ilgili devlet desteğine haberimizde yer verilmiş olup, usakgundem.com herhangi bir satış yapmamaktadır. Usakgundem.com sadece bilgi verir.