Devletten 2. el araç hamlesi! Vw Polo 105 Bin TL, Ford Focus 253 Bin TL!
Türkiye’de otomobil sahibi olmanın maliyeti oldukça yükselince insanlar kendilerine bir ara formül sunulmasını beklediler. Bu formül de Ticaret Bakanlığı’ndan gelen haber ile resmen verildi. Otomobil ihtiyacı olan ama bütçesi güçlü olmayanlar devletin sattığı ikinci el otomobilleri satın alabilecekler. Bu şekilde insanlar araba ihtiyaçlarını devlet desteği ile oldukça uygun bir maliyetle yapabilecekler.
E-İHALE SİSTEMİ ÇALIŞACAK!
Ticaret Bakanlığı’nın devlete ait olan ama artık kullanılmayan veya gümrükte kalan ve sahipleri belli olmayan ikinci el otomobilleri belirli aralıklarla satışa çıkardığı biliniyor. Bu satışlar için önce ilgili satış ilanları yayınlanıyor. Sonra ise e-ihale sisteminde ikinci el araç satışları gerçekleşiyor. Bu yolla gayet şeffaf bir ihale sisteminde insanlar yeni araçlarına sahip olabiliyorlar. Belirleyici olan ise teminat bedelini ödeyip en yüksek satın alma teklifini vermiş olmak oluyor.
DAHA GÜVENLİ BİR SİSTEM YOK!
İkinci el otomobil satın alırken insanların aklını bir güven sorunu kurcalıyor. Bu satış sisteminde ise böyle bir güven sorunu yaşanmıyor. Ödeme direkt devlete yapıldığı için dolandırıcıların ağına düşülmüyor. Ayrıca satın alınmak istenen ikinci el otomobil için ekspertiz raporu ihaleden önce incelenebiliyor. İnsanlar detaylı ekspertiz raporunu inceledikten sonra araç için teklif verip veya vermeme konusunda karar alabiliyorlar. Bu satış yöntemi ile beraber satış sonrası kötü bir sürpriz ile karşılaşılmıyor.
Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el otomobil satış sisteminde vatandaş satın alacağı otomobil için vereceği teklifin yüzde 10’unu peşinat olarak ödüyor. Ardından da teklifini iletiyor. Belirlenen süre geçtikten sonra en yüksek teklifin sahibi ikinci el otomobili satın alma hakkı elde ediyor. İhaleyi kazanamayanlar ise ödemiş oldukları teminatları geri alıyorlar.
BAKANLIKTAN KELEPİR ARAÇLAR!

Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobiller için çok sayıda satış ilanı yayınladı. Bu ilanlara göre 2002 model Volkswagen Polo 105 Bin TL'ye, 2008 model Ford Focus 253 Bin TL'ye satışa çıkarıldı. Bu araçlar için şu anda teklif verilerek satın alma işlemi gerçekleştirilebilir.