Devlet kemerleri sıkacak! Trafikte plakanız böyleyse 32.170 TL para, trafikten men ve hapis cezası kaçarı yok

Emniyet, trafiğin daha sağlıklı ve akıcı bir şekilde ilerlemesi için trafik denetimlerini artırmaya devam ediyor. Özellikle bayram döneminde kazaların olmasını engellemek ve en aza indirmek için pek çok noktada denetim yapıldı. Trafiğe çıkanlar dikkat!
Devlet kemerleri sıkacak! Trafikte plakanız böyleyse 32.170 TL para, trafikten men ve hapis cezası kaçarı yok

Trafik kuralları, trafikte kazaların olmasını aza indirmek amacıyla dikkate alınması gerekiyor. Bu kapsamda ekipler, düzenli olarak trafik denetimlerini artırmaya devam ediyor. Sürücüler de güncel trafik kuralları ve trafik cezaları hakkında araştırma yapıyor. Trafiğe çıkarken plakanız böyleyse yandınız! Çünkü tam tamına 32.170 TL tutarında ceza kesilecek.

2-5 YIL HAPİS CEZASI DA KESİLECEK

Trafikte sahte plaka kullananlar için yüklü miktarda ceza kesileceği öğrenildi. Aktarılan haberin devamına göre resmi belgede sahtecilik olmasından dolayı da 2 – 5 yıl arasında hapis cezası verilecek.

Sahte plaka kullananlar sadece para cezası ile kurtulamayacak. Aracın tescil plakası takılana kadar araç trafikten men edilecek.

BU YIL ZAMLANDI

Trafiğe çıkan araçların plakalı çıkması zorunlu. Bunun yanı sıra plakaların da tescilli olması gerekiyor. Sahte plaka kullananlar için yüklü miktarda ceza kesileceği yılbaşında açıklandı. Aktarılan habere göre trafik cezaları her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek. Sahte plaka cezası ise 2023 yılında 20.302 TL olurken, bu yıl gelen zam ile birlikte 32.171 TL’ye çıkarıldı.

2024 TRAFİK CEZALARINDAN BAZILARI

  • Kırmızı ışıkta geçme cezası: 1.506 TL
  • Muayenesiz araçla trafiğe çıkma: 1.506 TL
  • Plakanın okunurluğunu engelleyecek değişiklikler: 2.647 TL
  • Seyir halinde cep telefonu kullanma: 1.506 TL
  • Sahte plaka kullanma cezası: 32.170 TL
  • Şerit izleme-değiştirme kurallarına uymama: 1.506 TL
  • Takip mesafesine uymama cezası: 690 TL

TRAFİK CEZASI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Trafik cezasının tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde peşin ödeme yapılması önerilmektedir. Bu şekilde ödeme sırasında yüzde 25 indirim yapılacak. Zamanında ödemezseniz de bu durumda geçen her ay için cezanıza faiz işlenecek.