DEVLET ELİNİ CEBİNE ATTI! Çalışmayan ev hanımlarına öğrencilere günlük 654 TL CEP HARÇLIĞI

Çalışmayan kişilere devlet kıyağı! İŞKUR çalışmayanlara maaş bağlayacak, günlük 654 TL cep harçlığı ile işi olmayanlar, iş arayanlar rahat bir nefes alacak...
DEVLET ELİNİ CEBİNE ATTI! Çalışmayan ev hanımlarına öğrencilere günlük 654 TL CEP HARÇLIĞI

DEVLET ELİNİ CEBİNE ATTI! Çalışmayan ev hanımlarına öğrencilere günlük 654 TL CEP HARÇLIĞI - Devlet tüm gücü ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım paketleri ile destek olmaya devam ederken bir destek müjdesi de çalışmayan, işsiz olan kişilere verildi.

İŞKUR açmış olduğu işbaşı eğitim programları kapsamında bu kurslara katılan kişilere hem meslek sahibi olma hem de cep harçlığı kazanma imkanı sundu.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI! CEP HARÇLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada “İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir.” İfadelerine yer vererek başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Bu şartları taşıyan kişilere İŞKUR tarafından açılan işbaşı eğitim programlarına katılmaları durumunda:

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL, öğrenci (tam) 653,93 TL, öğrenci (kısıt) 490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL,

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 719,32 TL cep harçlığı ödenmektedir.

iskur-basvuru.jpg

İŞKUR kurslarına katılan kişiler hem meslek sahibi olma imkanı elde etmekte hem de cep harçlığı kazanarak gelir elde etmektedir. Kursların bir bölümü iş başı garantisi ile verilmekte olup, bu kurs programlarına katılan kişiler eğitim programını tamamlamaları durumunda işe başlayarak çalışma imkanı elde etmektedir.