Devlet destekli kampanya! Dacia Sandero 582.000 TL!

Sıfır kilometre otomobil alımlarında sağlanan fiyat avantajlarına bir yenisi daha eklendi. Dacia Sandero Stepway için 582.000 TL’lik fiyat açıklandı.
Devlet destekli kampanya! Dacia Sandero 582.000 TL!

Sıfır kilometre otomobil satın almanın maliyeti artınca insanlar daha uygun fiyatlarla araç sahibi olmanın yollarını araştırmaya başladılar. Bu çerçevede sıfır araç satın alacak olanlara devlet destekli çok özel bir imkan sağlanıyor. Herkesin sahip olmayacağı bu imkan için koşulları uyanlar sıfır kilometre otomobil satın alırken yaklaşık yüzde 45 oranında indirim hakkına sahip oluyorlar. Bu yöntemle sıfır kilometre otomobil satın alma hakkı olanlar otomobil bayilerinde kuyruk olmaya başladılar.

FİYAT NASIL DÜŞÜYOR?

Otomobil piyasasında uygun fiyat ile alakalı olarak sistemin nasıl işlediği merak konusu oluyor. Bu konuda yapılan işlemlerden önce koşulların sağlanması gerekiyor. Devlet destekli olan bu imkan için önce bu hakka sahip olunması şartı aranıyor. Bu hak sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli olan, son 5 yıl içerisinde bu imkan ile sıfır kilometre otomobil satın almamış kişilere veriliyor. Bu koşullar sağlanıyorsa o zaman ucuz fiyata sıfır kilometre satın alma süreci başlatılıyor.

Devletin verdiği imkan ile sıfır kilometre otomobil alımında ÖTV muafiyet hakkı verilen bu kişiler otomobil bayilerine başvuru yaparak sıfır kilometre araçlarını satın alabiliyorlar. Bu satın alma işleminde herhangi bir şekilde ÖTV ödemesi yapılmıyor. ÖTV maliyeti sıfır kilometre otomobilin fiyatından düştüğü için aracın satış fiyatı yüzde 45 oranında ucuzlamış oluyor.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alacak olan kişilerin bilmeleri gereken bazı kurallar bulunuyor. Liste fiyatı 1.591.200 TL’yi aşan otomobiller bu sistem ile satın alınamıyor. Ayrıca ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alındığında bu hak 5 yıl daha kullanılamıyor. Bu 5 yıllık süreçte de eğer satın alınan otomobil satılırsa muaf olunan ÖTV’yi devlet geri istiyor.

DACİA SANDERO KAMPANYASI!

ÖTV muafiyeti imkanı olanlar için Dacia Sandero Stepway için fiyat belli oldu. Bu aracın liste fiyatı 1.066.000 TL olarak açıklandı. ÖTV muafiyeti devreye girince aracın fiyatının 582.000 TL’ye düştüğü bildirildi. Bu fiyat ile sıfır kilometre otomobil sahibi olmak isteyenlerin ÖTV muafiyet belgeleri ile Dacia bayilerine başvurmaları gerekiyor.