Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen yardım parası ya da çeyiz desteği olarak da bilinen evlilik kredisidir.
Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Yeni evlenecek çiftlere on bin lira destek kredisi veren devlet bu kredinin geri ödemesini bir yıl hiç almıyor daha sonra da üç yıl eşit taksitlerle ödeme olarak alıyor. Alınmış olunan ev eşyaları ve düğün gibi tüm masraflardan dolayı ciddi miktarlarda paraya ihtiyaç duyan çiftleri devlet evlilik kredisi vererek bir miktar rahatlatıyor. 

Evlilik Kredisi İçin Nereye Başvurulur?

Yeni evlenecek genç çiftlerin kredi ya da maddi yardım için gideceği yerler bankalardır. Evlilik hazırlığı yapan çiftler ev, araba, düğün, ev eşyası gibi  birtakım masrafları da göz önünde bulundurmak zorundadır. Bu düğün masraflarını karşılamaları için bankalar da çiftlere kredi desteğinde bulunuyor. Evlilik kredisi yapmak için; bu kredi desteğini birçok banka ihtiyaç kredisi adı altında vermektedir. Ayrıca ihtiyaç kredisinin yanı sıra bazı bankalar evlilik ya da düğün kredisi adı altında da çiftlere destek vermektedir. Bu krediden yararlanmak için bankalara başvuru yapılabilir.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları Nedir?

Devlet destekli evlilik kredisi almanın şartları genel kredi alma şartlarıyla benzerlik göstermektedir. Aradaki farklar yalnızca faiz oranları veri geri ödeme için verilen süre olabilmektedir. Bu bağlamda evlilik kredisinin alınabilmesi için belgenebilir gelir ve sigorta belgeleri gibi bankaya geri ödeme konusunda zorluk çıkartmayacak kanıtlar gerekmektedir. Bu şartlar dışında başvuru yapacak kişinin kredi notunun da risksiz grupta yer alması gerekiyor. Evlilik kredisi veren bankalara internet üzerinden ya da şubelere gidilerek başvuru yapılabilir.

Evlilik Kredisi İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

Evlilik kredisi başvurusu yapabilmek için gerekli evraklar olması gerekmektedir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Gelir beyan belgesi
  • Çalışılan yerdeki son maaş bordrosunun fotokopisi
  • Serbest meslek sahiplerinin son vergi levhasının fotokopisi
  • Emekli kişilerinin maaş cüzdanı fotokopisi
  • Kira geliri olan kişilerin tapu ve kira sözleşmelerinin fotokopileri.
  • Aboneliklere (elektrik, su, doğalgaz) ait fatura ve ikametgah belgesi

Bu belgelerle birlikte evlilik kredisi yapılacak bankaya başvuru yapılır.