Devlet desteği açıklandı! 15.000 TL taksitle 100 metrekare prefabrik ev!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için devlet destekli ve taksitli imkan açıklandı. 100 metrekarelik prefabrik ev kaç TL taksitle yaptırılabilir?
Devlet desteği açıklandı! 15.000 TL taksitle 100 metrekare prefabrik ev!

Türkiye’de prefabrik ev yaptırmak isteyenler için maliyetler sürekli değişebiliyor. Bu evler ev sahibi olmanın en pratik yolu olduğu için büyük bir talep gösteriliyor. Bu talep de fiyatlarda dönemsel dengesizlikler meydana getirebiliyor. Prefabrik ev fiyatları bundan dolayı sürekli olarak araştırılıyor. Prefabrik ev fiyatları için en güncel fiyatlar ne kadar? Prefabrik ev yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

PREFABRİK EVLERİ DEVLET DESTEKLİYOR

Prefabrik evlerin oldukça büyük bir müşteri potansiyeli bulunuyor. Ancak fiyatlar her vatandaşın karşılayabileceği seviyede olmayabiliyor. Özellikle prefabrik ev yaptıracak bir arazisi olan ama imkanı olmayan ihtiyaç sahibi aileler de prefabrik ev yaptırmanın yollarını arıyorlar. İşte bu ihtiyaç sahibi vatandaşlara prefabrik ev desteği devlet tarafından veriliyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyen ve ihtiyaç sahibi olup diğer şartları da karşılayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 300.000 TL tutarında nakit destek veriyor.

PAZARLIK YAPILMALI!

Prefabrik ev yaptırmaya karar verildiğinde fiyat araştırması en az üç yerden yapılması gerekiyor. Ancak bu fiyat araştırması yapılırken kalite karşılaştırması da yapılmalıdır. Çok ucuz ve dayanıksız malzeme ile prefabrik ev yapıp satan firmalar da bulunuyor. Bu firmaların üretmiş oldukları prefabrik evler uzun ömürlü olmadığı için vatandaşın parası boşa gidebiliyor. Fiyat karşılaştırması yapıldıktan sonra ilgili firma ile pazarlık da yapılması durumda iyi bir indirim elde edilebiliyor.

100 METREKARE PREFABRİK EV FİYATI!

100 metrekare prefabrik ev yaptırılması durumunda en güncel fiyatlara göre 450.000 TL tutarında bir bütçenin gözden çıkarılması gerekiyor. Eğer devlet desteği alınabilirse o zaman maliyet daha da düşürülebiliyor. Böylece 300.000 TL’lik kısım devlet tarafından karşılanıyor. Geriye ise 150.000 TL’lik maliyet kalıyor. Bunun için firmalar taksit uygulaması yapabiliyorlar. Bunun için de yaklaşık olarak 12 ay boyunca aylık 15.000 TL taksit ödenmesi yapılması gerekiyor.