Devlet 6.667 TL destek ödemesini banka hesaplarına yatırıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların bütçelerini destekleyecek nakit destekler veriliyor. İşsiz olan vatandaşlara yönelik 6.667 TL ödeme yapılıyor.
Devlet 6.667 TL destek ödemesini banka hesaplarına yatırıyor!

Ekonomik gelişmeler vatandaşların bütçelerinde derin açıklar meydana getirince sosyal yardımlara yönelik taleplerde artış meydana geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar devletten nakit destek alabilmenin yollarını araştırırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda milyarlarca liralık ödeme yapıyor. Bu ödemeler sosyal yardım programları üzerinden vatandaşlara aktarılıyor. Her bir programda ayrı koşullar bulunurken koşulları uyan vatandaşlar bu devlet desteği imkanından yararlanıyorlar.

İŞSİZ VATANDAŞLARA ÖZEL SOSYAL DESTEK!

Aile Bakanlığı işsiz durumda olan bazı vatandaşlara sosyal destek sağlıyor. Bu oldukça kapsamlı bir sosyal yardım programı olurken bu imkan direkt olarak ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılıyor. Aile Bakanlığı’ndan düzenli olarak sosyal yardım alan hanelerin ihtiyaç sahipliğini ortadan kaldırmaya yönelik olan bu sosyal yardım programında vatandaşlar hem destek alıyorlar hem de iş sahibi oluyorlar.

Açıklanan sosyal yardımdan yararlanabilmek için bazı aşamaların işlemesi gerekiyor. Buna göre düzenli sosyal yardım hanelerde yaşayan 18-55 yaş arasında olan kişilerin eğer çalışmalarına engel olan bir durumları yoksa isimleri İŞKUR’a bildiriliyor. Bu kişilerin geçmiş çalışma hayatlarına, mesleki eğitimlerine, kişisel yeteneklerine göre uygun işler tespit ediliyor.

İŞKUR bu kişiler için iş görüşmeleri ayarlıyor. Ayarlanan iş görüşmelerine katılım gösteren bu kişiler işveren ile yapılan bu görüşmede anlaşma sağlarlarsa en az asgari ücretli maaşı olan sigortalı bir işe başlıyorlar. Bu şekilde düzenli gelir sahibi olacak olan bu kişiler aynı zamanda sosyal güvenceye de kavuşuyorlar.

NAKİT DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR!

Aile Bakanlığı’nın uygulaması mile yeni bir işe başlayan vatandaşların tek kazanımları işe başlamaları olmuyor. Bu çerçevede Aile Bakanlığı tek seferliğine bu kişilere nakit destek ödemesi yapıyor. İş görüşmesine katılıp Aile Bakanlığı aracılığı ile iş sahibi olan kişiler ek olarak da 6.667 TL tutarında nakit destek alıyorlar. Yılda bir defa verilebilen bu sosyal yardım oldukça fazla kullanılıyor.