Dev bankalardan yeni tahmin! Gram altının 3.850 TL olacağı tarihi açıkladılar!

Altın piyasasında fiyat tahminleri ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İki dev banka altın fiyat tahminlerini değiştirirken yıl sonunda gram altının yükseleceği fiyat şaşkınlığa neden oluyor.
Dev bankalardan yeni tahmin! Gram altının 3.850 TL olacağı tarihi açıkladılar!

Altın piyasasında son günlerde oldukça enteresan gelişmeler yaşanıyor. İsrail’in İran ile savaşın eşiğine gelmesi güvenli liman olan altına büyük bir talep getirdi. Merkez Bankaları yeniden altın alımlarına yönelirken altın fiyatları yükselmeye başladı. Yükselen fiyatlar ile beraber altın piyasasında pozisyonlar değişirken fiyat tahminleri de yenileniyor.

DEV BANKALARDAN ONS ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın fiyatları ile alakalı olarak ABD’li dev yatırım bankaları tahminlerini yeniden değerlendirip güncellediler. Goldman Sachs ve Citibank tarafından iki farklı değerlendirme yapıldı. Bu dev bankaların müşteri portföyleri düşünüldüğünde ise yapılan tahminlerin kayda değer olduğu belirtiliyor. Ons altın için 2024 yıl sonu fiyat tahminlerini değiştiren bankalar oldukça enteresan tahminlerde bulundular.

Goldman Sachs ekonomistlerine göre 2024 yıl sonuna gelindiğinde ons altının fiyatı 2.700 dolar seviyesinde olacak. Bu da yılın geri kalanında ons altının yaklaşık 300 dolar değer kazanması anlamına geliyor. Bu senaryo gerçekleşirse altın fiyatları tahminlerin dahi ötesine geçecek.

Citibank tarafından yapılan tahminler ise çok daha yüksek seviyeyi işaret ediyor. ABD’li dev bankanın ekonomistleri 2024 yıl sonunda ons altının 3.000 dolar seviyesini bulmasını bekliyorlar. Bu da ons altında yılın geri kalan kısmında 600 dolarlık daha önce benzeri görülmemiş bir yükselişin olacağına işaret ediyor.

GRAM ALTIN NE KADAR OLUR?

ABD’li dev yatırım bankalarının kıdemli ekonomistleri jeopolitik gerilimlerle beraber ons altın fiyat tahminlerinde değişiklik yapmaları ile beraber gram altın için de yıl sonu fiyatları değişti. Bu fiyatlara dair hesaplamayı ise Ziraat Bankası’nın geçmiş dönem Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu yaparak açıkladı. Ünlü ekonomiste göre Goldman Sachs’ın ons altında 2.700 folar tahmini gerçekleşirse gram altın yıl sonunda yüzde yüzde 42 oranında artış ile 3.480 TL’ye yükselecek. Eğer Citibank’ın 3.000 dolarlık ons altın tahmini gerçekleşirse o zaman gram altın yıl sonunda yüzde 57 oranında artış ile 3.850 TL’ye yükselecek.

Not: Burada yer alan veriler ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.