Deri ve Karma OSB Atıkları Yakılacak

Uşak Deri ve Karma OSB’nin katı atıkları bundan sonra yakılarak hem çevre korunacak. Hem de elektrik enerjisi elde edilerek tasarruf elde edilecek.
Deri ve Karma OSB Atıkları Yakılacak

Uşak Deri ve Karma OSB atık su arıtma tesisi çamurları ve fabrikaların biyokütle kapsamına giren sanayi atıklarının bertaraf edilmesi amacıyla Yap-İşlet-Devret modeli ile “Atık Yakma ve Elektrik Üretim Tesisi” temeli atıldı.

Atık Bertaraf Projemizin hayata geçirilmesinde ilk adım atıldı.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ve Başkan Yardımcısı Uğur Karaca , ZNP Biyokütle Enerji San. ve Tic A.Ş.'nin ortaklarının katılımı ile protokol imzalandı ve tesisin temeli atıldı.

HAZİRAN AYINDA FAALİYETE GEÇİYOR

Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada; yurt içi ve yurt dışında beş yılı aşkın süredir yaptıkları çalışmalar sonucunda Atık Yakma ve Elektrik Üretim Tesisi kurulmasına karar verdikleri, Bölgenin mali imkanları yeterli olmadığı için tesisin Yap-İşlet-Devret modeli ile kurulacağı, bu amaçla 2020 yılı haziran ayında ZNP Biyokütle Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sözleşme imzaladıkları, arıtma tesisinin yanında 8.bin metre kare alanda kurulacak tesisin tüm plan ve projeleri hazırlanarak tesis binasının inşaatına başlandığı ifade edildi.

Ayrıca atık yakma ve elektrik üretim tesisinin faaliyete geçirilmesiyle bir taraftan atıklar bertaraf edilirken diğer taraftan enerji üretileceğini, tesisin 2021 yılı Haziran ayında faaliyete geçirileceğini açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Karaca ise bölgenin atık bertaraf sorununun Uşak'ın sorunu haline geldiğini belirtirken atık yakma ve elektrik üretim tesisinin faaliyete geçirilmesiyle bu sorunun çözüme kavuşturulacağını ve bu tesisin bölge için önemli bir yeri olduğunu ifade etti.