Deprem sonrası demir fiyatları yükseldi! O kentlerde demir fiyatlarında rekor artış

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yaşanan büyük yıkımda yapı stok zayıflığımız gözler önüne serildi. Yaşanan büyük yıkımın ardından demir fiyatlarına zam geldi.
Deprem sonrası demir fiyatları yükseldi! O kentlerde demir fiyatlarında rekor artış

Deprem sonrası demir fiyatları yükseldi! O kentlerde demir fiyatlarında rekor artış - Kahramanamraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Yaşanan deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yıkılan binaların yapı zayıflığı milyonları şoke ederken yeni yapılan apartmanların da yıkılması üzerine 'yeni' değil 'yapı' önemi bir kez daha ortaya çıktı. 

Yaşanan deprem felaketinin ardından fırsatçılar pek çok ürüne zam yaparken son olarak demir fiyatlarının da zamlandığı öğrenildi. İnşaat sektörünün en önemli kalemi arasında yer alan demirin önemi de depremlerin ardından bir kez daha fark edildi. Türkiye'yi etkisi altına alan 2 büyük deprem sonrasında vatandaşlar güncel demir fiyatlarının araştırmalarına başlarken demire zam geldi. İşte piyasalarından gelen bilgilere göre güncel demir fiyatları;

  • Ankara'da 17,750 TL
  • İstanbul'da 17,550 TL 
  • Karabük'te  17,500 TL   
  • Gebze'de 17,450 TL 
  • İskenderun'da 17,650 TL 
  • İzmir'de 17,150 TL'den satılıyor. Hükümet deprem bölgelerinde zemin etüdüne başlarken birçok firma kolları sıvadı. Demire daha fazla rağbet gösterilirken fiyatlara zamlar gelmeye başladı.